Foto:

Steam Power treedt op bij Live Stage Marnix in De Bospoort

Steam Power bestaat uit vier ervaren muzikanten die samen nieuw repertoire hebben geschreven. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door Amerikaanse bluegrass en nieuwe akoestische tradities.

Door Marianne Koster

EDE - De bandleden van Steam Power, Fay Lovsky (zang, basgitaar, zingende zaag), Joost van Es (zang en viool) Janos Koolen (zang, mandoline, banjo, klarinet) en Laurens Joënsen (zang, gitaar) hebben hun sporen ruimschoots verdiend op nationale en internationale podia.

Solo, met eigen band of in de begeleidingsbands van onder meer Magna Carta, Henny Vrienten, Kaz Lux, Douwe Bob en Frederique Spigt. Met elkaar vormen de vier multi-instrumentalisten een sterke muzikale eenheid die voor verrassende optredens zorgt. Door gebruik van improvisatie is elk concert spannend en uniek.

Zangeres Fay Lovsky trad al tijdens haar middelbare schooltijd op in Leidense cafés met nummers van Joni Mitchell. In 1980 kwam haar eerste album uit, geproduceerd door Jona Lewie. Haar tweede album, Confetti, leverde haar een hit op met de single Christmas Was A Friend Of Mine. In 1982 ontving Fay Lovsky een Edison en in 2000 een Gouden Harp voor haar oeuvre. Lovsky treedt op met diverse bands en gelegenheidsformaties en schrijft filmmuziek.

Violist Joost van Es speelde in de bluegrassbands 4 Wheel Drive en BlueGrass BoogieMen en deed sessiewerk tijdens de meest uiteenlopende producties. Hij ging samenwerkingsverbanden aan met het Internationaal Dans Theater en tal van cabaretiers, singer-songwriters en bluegrasslegendes. Joost van Es was ook te zien in de theaterproductie The American Country Legends.

Janos Koolen heeft een voorliefde voor de mandoline. In zijn spel zijn invloeden terug te vinden uit de bluegrass, Ierse traditionals, jazz en klassieke muziek Naast mandoline speelt Janos Koolen ook elektrische en akoestische gitaar, banjo, toetsen en klarinet en is hij actief als componist.

Laurens Joënsen studeerde gitaar aan het Amsterdamse conservatorium. In 2001 won hij de publieksprijs op het Camarettenfestival. Na zijn studie vertrok hij naar Amerika om zich te verdiepen in bluegrass, blues en gospel. Hij ontwikkelde zich tot specialist in fingerpicking en slide gitaar.

Het belooft weer een prachtige avond te worden bij Luisterpodium Live Stage Marnix.

Reserveren

Steam Power treedt donderdag 24 januari op in Café de Bospoort, Bospoort 1, Ede. Aanvang 20.15 uur, entree 12 euro. Kaartverkoop bij de zaal of via reservering@livestagemarnix.com. Gereserveerde kaarten kunnen voor aanvang bij de zaal worden afgehaald.

Meer berichten