Bestuurlijke fusie tussen evangelische scholen

Evangelische basisschool de Rots in Ede maakt per 1 januari onderdeel uit van de Passie, scholen voor evangelisch bijbelgetrouw onderwijs. Beide stichtingen zijn een bestuurlijke fusie aangegaan. Wethouder Meijer van de ChristenUnie Ede onthulde op 7 januari 2019 het nieuwe logo van De Rots.

Ede - Hiermee is de bestuurlijke fusie tussen beide scholen een feit. Gerard Toonen, bestuurder van de Passie: "Ik ben dankbaar en blij met deze samenwerking. Hiermee creëren we meer betrokkenheid tussen evangelisch basis- en voortgezet onderwijs." De Rots valt per 1 januari bestuurlijk onder de Passie. "De identiteit blijft hetzelfde: scholen waar de liefde en passie voor God centraal staan. De samenwerking zal vooral zichtbaar worden in organisatorische zaken, bijvoorbeeld op het gebied van personeelsadministratie en ICT. Maar ook kunnen we van elkaar leren op het gebied van onder andere zelfstandig werken en vorming van onze leerlingen", aldus Toonen.
De Rots houdt haar eigen naam, maar wordt wel in beeld verbonden met de Passie. Rinus van Kuil, directeur van De Rots: "Met het nieuwe logo laten we de verbinding met de Passie zien. We blijven De Rots heten. Onder die naam kennen veel mensen ons in Ede. Dat willen we zo houden." In het bijzijn van ouders en leerlingen van de Rots is het logo feestelijk onthuld.

Meer berichten