De Postcode Loterij informeert de winnaars in de vierde week van januari per brief over de hoogte van het gewonnen bedrag.
De Postcode Loterij informeert de winnaars in de vierde week van januari per brief over de hoogte van het gewonnen bedrag. (Foto: Roy Beusker)

Nog geen feeststemming in Valkenier

Voor de bewoners aan de Valkenier in Ede die meespelen met de Postcode Loterij is het nieuwe jaar erg goed begonnen. In deze straat viel namelijk de Buurt-Ton van 100.000 euro. De winnaars delen de geldprijs met elkaar. Hoe is de stemming in de straat? We maken een rondje door de buurt.

Door Jacqueline Imminkhuizen

EDE - De ton is gevallen op de postcode 6713 RB, onder deze postcode vallen elf huisnummers aan de Valkenier. De huizen liggen in een klein hofje in de wijk Veldhuizen. Bij de eerste bewoner die ik tegenkom, word ik meteen binnen uitgenodigd. Lenneke Derks komt net terug van vakantie en speelt mee met twee loten. "Ik was met de jaarwisseling op vakantie en kreeg een berichtje van de buurman. Maar ik geloofde het eerst niet. Pas toen ik het 2 januari op de televisie zag, geloofde ik dat het echt waar was."

Al meer dan 30 jaar lid

Derks: "Ik speel al meer dan dertig jaar mee en heb wel eens iets gewonnen zoals ijs of koekjes, maar nooit een geldprijs. De 100.000 euro moet gedeeld worden door het aantal loten en kanjerpunten op deze postcode. Het is nog niet precies duidelijk hoeveel geld ik gewonnen heb. Ik ben daarom nu nog wat gematigd in mijn enthousiasme."

Vierde week

De Postcode Loterij informeert de winnaars in de vierde week van januari per brief over de hoogte van het gewonnen bedrag. Derks laat een berekening zien die ze zelf in Excel heeft gemaakt. "Ik heb een schatting gemaakt van wat het bedrag ongeveer kan zijn. Ik ben er erg blij mee, maar het is niet zoveel als de inwoners in Glimmen hebben gewonnen hoor. Daar staan er nog wat nullen achter", lacht ze.

De rest van de buurt is ook nog erg gereserveerd. De bewoners die een lot hebben, willen hier niet veel over kwijt. Er heerst nog geen uitbundige stemming.

Ook van een buurtfeestje is geen sprake. "Eerst maar afwachten hoeveel we gewonnen hebben, we kunnen er nu nog niet veel over zeggen" is een veelgehoorde reactie.
Of vinden de Edenaren praten over geld eigenlijk te privé?

Meer berichten