Martine van der Spek uit Ede is vanaf zaterdag 5 januari wekelijks te horen op NPO Radio 2. (Foto: EO/Willem Jan de Bruin)
Martine van der Spek uit Ede is vanaf zaterdag 5 januari wekelijks te horen op NPO Radio 2. (Foto: EO/Willem Jan de Bruin) (Foto: EO/Willem Jan de Bruin)

Edese presenteert Holy Hits op NPO Radio 2

Martine van der Spek uit Ede is vanaf zaterdag 5 januari wekelijks te horen op NPO Radio 2. In het nieuwe EO-programma ‘Holy Hits’ houdt ze luisteraars op de hoogte van dé christelijke muziek van het moment.

Ede - In het programma – dat in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 04.00 en 06.00 uur wordt uitgezonden - is aandacht voor de best beluisterde christelijke muziek, de nieuwste gospelhits en veelbelovende christelijke artiesten. Wie ’s nachts niet kan meeluisteren, kan vanaf de eerste uitzending 24/7 terecht op Soundcloud, de podcast apps en de website eo.nl/holyhits.

“Ik ben super blij en trots dat we als EO op radio weer vol aan de bak gaan met de nieuwste christelijke muziek”, vertelt Martine. “Waar Hollywood en de kerk elkaar begroeten staan wij op scherp. De muziek uit onze lijst is toegankelijk, dat vind ik te gek: mensen die niets met geloof of kerk hebben, kunnen door het programma toch toffe nieuwe muziek ontdekken. In dit genre komen allerlei herkenbare thema’s voor: verdriet, blijdschap, boosheid, geluk, levensvragen… En vaak overkoepelend: hoop!”
Voor de samenstelling van ‘Holy Hits’ houdt de redactie onder andere de Billboardlijsten uit Amerika in de gaten. “Maar wij maken in ons programma geen onderscheid tussen Gospel en Christian. Beide genres komen samen in onze lijst”, legt Martine uit. Ook is er in ‘Holy Hits’ aandacht voor nieuwe Europese releases. “De overeenkomst: de muziek is altijd nieuw, altijd van dat moment.”

Meer berichten