Foto: Facebook Friends on Ice

Waarom heet de Friends on Ice-ijsbaan de Friends on Ice-ijsbaan?

Door: InDeBuurt

Sommige dingen in Ede zijn voor inwoners zo vanzelfsprekend dat je er verder niet bij nadenkt. Zoals de Friends on Ice-ijsbaan bijvoorbeeld.. Waarom heet 'ie eigenlijk zo? Wij gingen op onderzoek uit!

Al snel komen we uit bij Stichting Friends on Ice. Deze stichting zorgt ervoor dat Edenaren op het Raadhuisplein in hartje winter hun schaatsen onder kunnen binden. Leuk! De stichting is ontstaan uit de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei, een stichting die financieel bijspringt om het verblijf in het ziekenhuis voor kleine en grote patiënten net iets makkelijker te maken. Want dat doen vrienden. Deze stichting organiseerde altijd een doktersdiner, waarbij de dokters koken om geld op te halen, legt Guus Wijnsouw van Stichting Friends on Ice uit. "Toen dit doktersdiner stopte, wilde de penningmeester iets anders doen voor het goede doel en voor de gemeenschap. En hier kwam de Stichting Friends on Ice uit rollen." Het woord 'vrienden' werd dus 'friends'. Als er geld opgehaald wordt met de ijsbaan, gaat dat naar de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zowel ondernemers als particulieren kunnen 'Vrienden van de IJsbaan' worden en zo een steentje bijdragen. Samen met een aantal sponsors regelt de Stichting Friends on Ice ieder jaar de ijsbaan. Dat zijn hoofdsponsors Bruil Groep, Schuman Incasso & Gerechtsdeurwaarders, Wings Events, en de gemeente Ede. Daarnaast zijn er ook nog heel veel andere sponsors . Waarom nou juist een ijsbaan? Dat brengt oer-Hollandse gezelligheid, sportiviteit en zorgt voor een levendig centrum. En dat is precies wat we willen in Ede!

Friends on Ice-ijsbaan
De schaatsbaan is van zaterdag 8 december tot en met zaterdag 19 januari op vrijdag, zaterdag en maandag geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de baan geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Wat dat kost? € 4,50 per uur. Je mag dan een uurtje schaatsen en als het rustig is, mag je langer blijven. De schaatshuur is € 4,-, maar je mag ook je eigen schaatsen meenemen (geen noren). Bij de schaatsbaan is ook een curlingbaan, die voor € 45,- een uurtje af te huren is met maximaal acht personen.Voor shop-a-holics is vrijdagavond dé feestavond van de week. Dan is er namelijk koopavond en kun je...

Edes mysterie opgelost: hier is het beeld van het Marktplein gebleven

Afgelopen zomer kreeg het Marktplein in Ede een flinke opknapbeurt.

Meer berichten