Kenniscentrum van Cultura Erfgoed viert opening met 'Open Huis'

Op zaterdag 15 december van 11.00 tot 15.00 wordt Cultura Erfgoed geopend voor het publiek, middels een open dag.

Ede - Cultura Erfgoed is een samenwerkingsverband tussen diverse Edese erfgoedinstellingen die de geschiedenis van de gemeente Ede onder één dak presenteren aan haar inwoners en geïnteresseerden.

Heb je altijd al willen weten hoe jouw woonwijk er 200 jaar geleden uitzag, op welke manier archeologische vondsten worden onderzocht of hoe een kleine middenstander woonde en werkte rond 1900? Op zaterdag 15 december worden al uw erfgoedvragen beantwoord en wordt duidelijk wat u in de toekomst bij Cultura Erfgoed kunt verwachten. Veel erfgoedinstellingen van de gemeente Ede geven invulling aan deze dag, van musea tot molens en regionale erfgoedverenigingen.

Cultura Erfgoed is er voor iedereen die zich bezighoudt met het erfgoed van de Gemeente Ede en haar inwoners. Erfgoed geïnteresseerden kunnen bij het Kenniscentrum terecht voor informatie, inspiratie en kennisuitwisseling. Cultura Erfgoed is hét ontmoetingspunt voor activiteiten, projecten en evenementen.

De opening is een dag vol nostalgie, gezelligheid, kennismakingen en erfgoed! Jong en oud zijn van harte welkom op zaterdag 15 december van 11:00 – 15:00 om hét verhaal van Ede te ontdekken. Maak aan het einde van je bezoek een onvergetelijke foto in het fotohokje en neem je eigen stukje erfgoed als herinnering mee naar huis!

Het bezoeken van deze open dag is kosteloos. Meer informatie, zie www.cultura-ede.nl/erfgoed

Meer berichten