Het Dutch Cuisine Centre is onlangs officieel geopend door Dutch Cuisine ambassadeur Estée Strooker in het Smaakpark in Ede.  Met in het midden Christian Weij.
Het Dutch Cuisine Centre is onlangs officieel geopend door Dutch Cuisine ambassadeur Estée Strooker in het Smaakpark in Ede. Met in het midden Christian Weij. (Foto: Dutch Cuisine)

Thuisbasis Dutch Cuisine is gewoon Ede

Het Dutch Cuisine Centre is onlangs officieel geopend door Dutch Cuisine ambassadeur Estée Strooker in het Smaakpark in Ede. Dit Centre is de thuisbasis voor activiteiten van Dutch Cuisine voor deelnemende ondernemers, chefs, gastvrouwen en -heren, maar ook voor partners, sponsors, sympathisanten en consumenten. Het biedt ruimte om elkaar te ontmoeten, te informeren en inspireren, en om te innoveren.

Ede - Na bijna drie jaar Dutch Cuisine is er behoefte aan een vaste ontmoetingsplek, centraal in Nederland. Om inspiratiesessie te organiseren, masterclasses en workshops. Maar ook een plek, noem het een Dutch Cuisine Lab, om te innoveren op het gebied van producten, gerechten, bereidingswijzen en verhalen met achtergronden over de producten en de gerechten.

Ambassadeur van Dutch Cuisine Christian Weij werkt al jaren hard aan de ontwikkeling van het SmaakPark en biedt zijn ruimte met gesloten beurs aan Dutch Cuisine aan. Het betreft een nog te verbouwen sporthal op de voormalige Mauritskazerne in Ede.

Christian Weij motiveert: “Er wordt naar ons Nederlandse chefs gekeken vanuit het buitenland. In innovatie met ingrediënten en bereiding lopen wij hier echt voorop in Europa. Dat mogen we veel meer laten zien, erover vertellen, en het verder brengen door kennis te delen over technieken en bereidingen.”
De eerste inspiratie sessie vindt plaats op maandag 11 februari 2019 en elke eerste maandag van de volgende even maanden is het SmaakPark gereserveerd voor Dutch Cuisine activiteiten.

Monique Mulder (dagelijks bestuur van Dutch Cuisine): “Zoals we met de Dutch Cuisine routes de sporen in het landschap ontdekken van onze honderden jaren oude eetcultuur, zo kunnen we in dit Dutch Cuisine Centre de kennis over gewassen en bereidingswijzen delen en verder ontwikkelen. We kunnen hier daadwerkelijk samen aan de slag om de verbinding te leggen tussen ambacht en cultuur. Op zoek naar het terroir van regionale producten. Bietjes uit Groningen bijvoorbeeld smaken echt anders dan die uit Zeeland.”

Tijdens de opening plaatsten Christian Weij van het SmaakPark, Ferdie Olde Bijvank en Monique Mulder, beiden dagelijks bestuur van Dutch Cuisine, officieel hun handtekening onder de samenwerkings­overeenkomst. Niet alleen het SmaakPark tekende als nieuwe partner een samenwerkings­overeenkomst, ook Streek Producten Nederland (SPN) tekende als nieuwe partner. Daarnaast tekende ook Norbert Mergen-Metz als nieuwe ambassadeur een overeenkomst.

SmaakPark

Het SmaakPark zal verschillende functies krijgen: kookstudio, lunchroom, foodhal, terras, klaslokaal, productielocatie, B&B en wandellocatie in één. Binnen en buiten zullen verschillende producten worden gekweekt: sprinkhanen, vergeten groenten, vissen, verschillende soorten fruit en wijngaardslakken behoren tot de mogelijkheden. Binnen komen ook verschillende, multifunctionele ruimtes waar gasten kunnen zien en proeven hoe de zelfgekweekte producten verder verwerkt worden tot brood, bier, frisdrank, tapenade’s, vleeswaren en direct te nuttige gerechten. Voor kinderen zal er extra veel te ontdekken zijn. Door het hele park komen leuke plekjes waar zij mogen spelen met zand, water, modder en hun eigen geteelde groenten en fruit.

www.dutch-cuisine.nl.

Meer berichten