Foto: Joost Ooijman

Reinier van den Berg gastspreker bij Open Ondernemers Koffie

Bennekom - Bekende Bennekommer Reinier van den Berg is vanaf 9.00 uur gast op de Open Ondernemers Koffie van dinsdag 18 december in de Dorpsherberg Bennekom.

"Reinier van den Berg: wie kent hem niet als weerman van RTL 4", vertelt de organisatie. "Als weerman had hij als geen ander te maken met het klimaat en dat het daar best wel wat mis mee is, daar kan niemand omheen. We zijn dan ook blij dat hij bij ons zijn presentatie wil houden. Want hoewel we vaak naar de grote industrieën kijken, wij kunnen zelf natuurlijk ook heel wat doen of laten."

Na de presentatie van Van den Berg is er tijd om te netwerken en even te pitchen, als de groep niet al te groot is. "Neem voldoende visitekaartjes, folders en dergelijke mee voor op de presentatietafel."

"Net als in november zijn er ook deze maand kratten van de Stichting Present. Daar kun je wat in stoppen voor de kerstpakketten die Stichting Present geeft aan mensen die dat extraatje goed kunnen gebruiken." Zie www.openondernemerskoffie.nl voor wat suggesties.

Reinier van den Berg: Van weerman naar vuilnisman. "Dat was de titel van de laatste video die ik voor mijn werkgever MeteoGroup maakte", vertelt Van den Berg. "Met veel plezier ben ik 32 jaar in de weer geweest met het weer. Van mijn passie maakte ik mijn beroep."

"Maar met de kennis over het weer groeide ook het besef dat het grondig de verkeerde kant op gaat met het klimaat op aarde. Steeds vaker stond ik naast mijn reguliere werk in de tijd die overbleef, op het podium. Om op een eindeloze hoeveelheid congressen en bijeenkomsten mensen wakker te schudden, maar steeds meer, ook te inspireren met goede voorbeelden hoe het anders kan. Van crisis naar kans."

"We kunnen het tij in principe nog keren. Maar dan moeten we stoppen met eindeloos discussiëren en tot actie over gaan. Niets doen is geen optie. Door de activiteiten als spreker heb ik een groot netwerk opgebouwd. Dat bracht me bij het startende bedrijf PyrOil, dat in 2019 begint met het opruimen van plastic afval. Op winstgevende manier. Dit en meer deel ik graag met de aanwezigen op 18 december."

www.openondernemerskoffie.nl

Meer berichten