De gouden ploeg van DOK.
De gouden ploeg van DOK. (Foto: Jos Mulder)

DOK opnieuw Nederlands Kampioen springen

Ede - De springgroepen van christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede zijn glansrijk Nederlands Kampioen geworden zaterdag in Hardinxveld-Giessendam.

In de ochtend waren de jeugdploegen aan de beurt. DOK heeft twee jeugdploegen: een ervaren jeugdploeg en een beginnende jeugdploeg. "Mooi om de opbouw te zien: ervaren talent en
aanstormend talent", aldus een woordvoerder van DOK. "Voor een NK moet je je plaatsen, daar kun je niet zomaar aan mee doen. De beginnende jeugdploeg had zich geplaatst voor het onderdeel minitrampoline pegasus, dit was al een knappe prestatie. De ploeg werd fantastisch 5e op dit onderdeel. Ze hebben geproefd aan een NK en willen volgend jaar natuurlijk meer."

"Daarna werd het echt de dag van de ervaren jeugdploeg. Op alle vier de onderdelen werd dit team Nederlands Kampioen. Nederlands Kampioen op tafel, pegasus, minitrampoline en airtack. Dit was dan toch weer nieuw voor DOK. Geen team heeft dit eerder gedaan." Dit team bestaat uit Lodewijk Waanders, Robbin Kruizinga, Fleur Mulder, Eva van Wijngaarden, Naomi Kats, Manuela Speijers, Tessa van Loenen en Shanti Bijzet.

In de middag kwamen de senioren de vloer op. Twee senioren teams van DOK kwamen laten zien wat ze waard zijn. Team 1 werd twee keer Nederlands Kampioen: op airtack en op pegasus. Op de minitrampoline werd dit team knap 5e van Nederland. Team 1 won op alle vier de onderdelen een beker. Team 2 werd 3e op airtrack en 3e op tafel, 2e op pegasus en 3e op de minitrampoline.

Trainers Esmee van Gemert, Nicole Oudsen, Arne Hennink en Bob Lauwerse hebben een groot aandeel in deze prestaties geleverd.

Meer berichten