Eigenaar Corné ten Veen in zijn bakkerijwinkel aan de Dijkgraaf 24 in Bennekom (Foto: Jacqueline Imminkhuizen)
Eigenaar Corné ten Veen in zijn bakkerijwinkel aan de Dijkgraaf 24 in Bennekom (Foto: Jacqueline Imminkhuizen) (Foto: )

Bakkerij ten Veen bekroond met goud

De oliebollen, kerststollen en amandelstaven van Bakkerij ten Veen zijn door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen 'Bekroond met Goud'. De ambachtelijke bakkerij in Bennekom mag deze titel zes maanden voeren.

Door Jacqueline Imminkhuizen

BENNEKOM - De keuringen worden onafhankelijk uitgevoerd door keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. Eigenaar Corné ten Veen: "De producten worden op een onverwacht tijdstip meegenomen en de keurmeesters weten niet voor welke bakkerij zij keuren.''
''Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. Er wordt naar diverse aspecten van het product gekeken, zoals de vorm, kleur, geur en smaak/aroma. En bij de oliebollen bijvoorbeeld ook naar het vetgehalte."

Gouden sticker

"De score wordt uitgedrukt in maximaal vijf gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een vier, verdient het de titel 'Bekroond met Goud'. Wij hebben onze producten zelf opgegeven bij het Nederlands Bakkerij Centrum. We zijn dan ook erg blij dat alle drie de producten met goud zijn bekroond. Voor onze bakkers is het ook een fijne waardering. We mogen nu op die drie producten de sticker 'Bekroond met Goud' plakken. Zo weten de klanten ook dat zij een kwalitatief zeer goed product kopen. We krijgen veel leuke reacties van mensen die het gelezen of gehoord hebben."

Familiebedrijf

Bakkerij Ten Veen is een echt familiebedrijf dat al bestaat sinds 1951. Corné en zijn vrouw Ingrid hebben het bedrijf in 2010 overgenomen en zijn inmiddels de derde generatie. De bakkerij heeft twee vestingen in Bennekom, aan de Dijkgraaf 24 en de Eikenlaan 5 in. En per 1 januari zullen zij ook in Ede gevestigd zijn. Ten Veen: "Wij nemen banketbakkerij Onnink aan de Maanderweg over. We hebben jarenlang fijn samengewerkt met Bernard en Etteke Onnink. Het brood dat zij verkopen, wordt bij ons gebakken. Het assortiment blijft dus hetzelfde, evenals het personeel."

Kennis- en adviescentrum

Het Nederlands Bakkerij Centrum, die de keuringen uitvoert, is hét kennis- en adviescentrum voor alle bakkers in Nederland. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken onder andere specialisten op het gebied van de bereiding van bakkersproducten. Deze keurmeesters hebben jarenlange ervaring is het keuren van bakkerijproducten. De NBC productkeuringen bestaan al sinds 1906 met als doel om de producten van de bakker te verbeteren.

Zin in zo'n heerlijke oliebol, kerststol of amandelstaaf? Je vindt Bakkerij Ten Veen aan de Dijkgraaf 24 en Eikenlaan 5 in Bennekom. En per 1 januari aan de Maanderweg 21.

Meer berichten