Did I dream this belief or did I believe this dream? (Foto: Maron Hilverda)
Did I dream this belief or did I believe this dream? (Foto: Maron Hilverda) (Foto: Maron Hilverda)

'Tussen Werkelijkheid en Wonderland' in Cultura Galerie

Op vrijdagavond 7 december is om 20.00 de feestelijk opening van de expositie 'Tussen Werkelijkheid en Wonderland' in de Cultura Galerie. In de expositie zijn schilderijen te zien van Maron Hilverda en beelden van Bennekomse kunstenaar Eveline Kieskamp.

Ede - Een realistische droomwereld, waar visioen en werkelijkheid elkaar raken. Dat is wat Maron Hilverda maakt. De mens speelt vaak de hoofdrol, als wonderlijke personage die zich begeeft in fictieve ruimtes.

Hilverda toont ons de werkelijkheid als gelaagd en diep. Haar beeldend werk geeft haar de mogelijkheid zich in die ruimte te bewegen, los van de natuurwetten.

“Mijn werk is niet zozeer toegankelijk, als wel benaderbaar. Ik hoor van mensen dat het hen raakt, zodra ze zich er voor openstellen. Meegaan in het spel van kleur en vorm. Ja, de toeschouwer moet wel wat doen, kunst blijft een tweerichtingsproces. Ik hoop dat het een rijkdom aanreikt. De belangrijkste dingen in het leven kun je niet verwoorden, die probeer ik te vangen met mijn schilderijen.”

Kenmerkend voor het werk van Eveline Kieskamp is het gebruik van herkenbare, figuratieve elementen die door toevoegingen of vervormingen uit hun context worden gehaald zodat de betekenis verandert.

Haar werk bestaat voornamelijk uit ruimtelijke objecten van keramiek en textiel.

Inspiratie haalt ze met name uit de kunstgeschiedenis, de architectuur en de Bijbel. Daarbij speelt voor haar het geloof in God een grote rol.

Thema’s als vluchtigheid en vergankelijkheid komen vaak terug. Elk beeld is een symbool van de tijd die verglijdt en die ons als mens vergankelijk maakt zonder dat we daar grip op hebben. Een soort hedendaags ‘Memento Mori’.

De expositie ‘Tussen Werkelijkheid en Wonderland’ is vanaf 8 december tot en met 19 januari gratis toegankelijk tijdens openingstijden van Cultura.

U bent van harte welkom om bij de opening op vrijdag 7 december aanwezig te zijn en onder het genot van een hapje en een drankje de expositie te bezoeken. Zoals gebruikelijk is er een week na de opening een gratis workshop voor kinderen in de Cultura Kindergalerie. Op zaterdag 15 december tussen 14.00 en 16.00 uur zijn kinderen van harte welkom om, geïnspireerd door de expositie, een kleiobject te maken. De resultaten zullen geëxposeerd worden in de Cultura Kindergalerie en na afloop van de expositie mogen de kinderen hun klei-object meenemen.

Meer berichten