Hospice Bennekom bestaat 15 jaar. (Foto: Rob Gieling)
Hospice Bennekom bestaat 15 jaar. (Foto: Rob Gieling) (Foto: Rob Gieling)

Vijftien jaar Hospice Bennekom: een bijzondere plek

Hospice Bennekom van Opella bestaat in december 2018 vijftien jaar. Deze bijzondere plek voor mensen in de laatste levensfase biedt “persoonlijke en zeer professionele zorg”, verwoordt een familielid van een gast. “Het voelt als een warme deken, in een periode waarin zorg en steun heel belangrijk zijn.”

Ede - Een bevlogen team van zorgprofessionals en vrijwilligers combineert bij Hospice Bennekom een huiselijke sfeer met intensieve zorg. Verpleegkundige Ineke de Weijer: “Veel mensen brengen de laatste levensfase het liefst thuis door. Dankzij palliatieve thuiszorg kan dat vaak. Maar als dat niet meer mogelijk is of te belastend wordt, dan is Hospice Bennekom een goede optie.” Gasten en familieleden waarderen Hospice Bennekom, blijkt uit de reacties op de website ZorgkaartNederland. “Mijn moeder is hier met zorg, liefde en aandacht verzorgd. Er was oog voor wat zij nodig had, zelfs wanneer zij niet in staat was daar zelf om te vragen. Wij kunnen geen betere plek bedenken waar zij het laatste eind van haar leven had kunnen zijn.”

Vrijwilligers

“De vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij de zorg en ondersteuning in Hospice Bennekom. Naast de ondersteuning bij de basiszorg, hebben zij tijd voor extra aandacht, bijvoorbeeld een voet- of handmassage, een gesprek of een wandeling. Daarnaast is er een team kookvrijwilligers dat iedere dag verse maaltijden voor de gasten bereidt. Persoonlijke wensen vervullen we zo veel mogelijk. Ook familieleden en andere naasten zijn daarbij belangrijk. Zij zijn dag en nacht welkom.”

Meer informatie

Meer informatie over Hospice Bennekom vindt u op www.opella.nl/hospice-bennekom of via Opella servicepunt, telefoon 0318 752222, servicepunt@opella.nl.

Iedereen die belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk of een keer wil meelopen om te kijken of het werk bij hem of haar past, kan reageren naar vrijwilligers@opella.nl.

Meer berichten