Vitalisering vakantieparken

Er komt een landelijke aanpak voor vakantieparken. Onderdeel daarvan is een Rijksbijdrage van 400.000 voor het Gelderse ondermijningsproject Ariadne.

Ede - Minister Ollongren, gedeputeerde Bea Schouten, gemeenten, Recron en anderen ondertekenden vandaag de actie-agenda vakantieparken op de Vakantieparkentop bij Radio Kootwijk. Gelderland is blij met de actie-agenda en de rijksbijdrage: ''Samen met de Veluwse gemeenten werken we in Gelderland al vijf jaar aan dit probleem. Heel fijn dat onze Gelderse samenwerking wordt verbreed. We kunnen heel veel zelf maar hebben voor sommige onderwerpen echt het Rijk nodig'', aldus gedeputeerde Bea Schouten.

Handhavingsteam

Ariadne is een samenwerking tussen gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie en de provincie Gelderland. Doel is de aanpak van ondermijning en criminele activiteiten op vakantieparken. Er wordt daarvoor een regionaal team van handhavers opgericht. Dit team wordt in eerste instantie ingezet op de Veluwe. Daarna wordt het team in Gelderland inzetbaar.
Een belangrijk knelpunt in de aanpak van vakantieparken is de permanente bewoning. 15 procent van de vakantiehuisjes wordt permanent bewoond.

Meer berichten