Sinds kort heeft Ede er met Huisartspraktijk Michon een gloednieuwe dokterspraktijk bij. (Foto: Herman Stöver)
Sinds kort heeft Ede er met Huisartspraktijk Michon een gloednieuwe dokterspraktijk bij. (Foto: Herman Stöver) (Foto: Herman Stover)

Lang gekoesterde wens in vervulling: Huisartspraktijk Michon

Sinds kort heeft Ede er met Huisartspraktijk Michon een gloednieuwe dokterspraktijk bij. Dokter Maaike Michon werkte jarenlang bij andere praktijken en met de opening van haar eigen praktijk in Ede is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan.

Ede - Wie de praktijk in het Medisch Centrum Veluwse Poort aan de Eikenlaan binnenloopt wordt aangenaam verrast door het sfeervolle, open en warme interieur. In de nieuw gebouwde praktijk is veel gewerkt met natuurlijke kleuren en materialen in combinatie met moderne meubels. Grote natuurfoto’s sieren de muren en er is zelfs een groene wand van levende materialen. En een koffieautomaat om de tijd in de wachtkamer te veraangenamen. Michon is erin geslaagd om een warme en welkome atmosfeer voor patiënten te creëren.

Een huisarts voor iedereen

De inrichting van de praktijk zegt ook alles over de nieuwe dokter zelf. Toegankelijkheid en openheid staan bij haar centraal. Maaike Michon wil met haar team graag een huisarts zijn voor alle soorten mensen, van alle leeftijden uit alle lagen van de bevolking en van alle culturen. Met een oprechte belangstelling voor de mens die achter de klacht schuilgaat. “Niet alleen kijken wat iemand heeft, maar ook wie ik voor mij heb.” Patiënten zullen dokter Michon leren kennen als een doortastende en pragmatische huisarts.

Nieuwe patiënten welkom

Ede is een snel groeiende gemeente en het bleek dat veel Edenaren (nog) geen huisarts hebben. De nieuwe praktijk komt aan deze vraag tegemoet en biedt iedereen eerstelijnszorg. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom. Voor acute zorg, zorg voor chronische ziekten en ondersteuning bij problemen die zich in verschillende levensfasen voordoen. Voor patiënten staat een team klaar met twee huisartsen, twee doktersassistentes en drie praktijkondersteuners.

Wie zich wil aanmelden als nieuwe patiënt of een afspraak wil inplannen kan dat doen via huisartspraktijkmichon.nl of tel. 0318-200240.

Meer berichten