Skeleton-atlete Kimberley Bos.
Skeleton-atlete Kimberley Bos. (Foto: Emma Thies)

Docu over Kimberley Bos

De Edese Kimberley Bos was vorig jaar de eerste skeleton-atlete ooit die voor Nederland mocht uitkomen op de Olympische Spelen. Nu is er een documentaire in de maak over de jonge topsportster.

Ede - De 25-jarige Bos ontving aardig wat media-aandacht toen zij zich vorig jaar last-minute kwalificeerde voor de Olympische Winterspelen. Dit met een reden, want de sport waarin Bos zich kwalificeerde, skeleton, is relatief klein in Nederland. Skeleton is een solosport waarbij de atleet, liggend op zijn buik, op een slee naar beneden gaat. Snelheden lopen op tot max. 140 kilometer per uur.
Bos werd uiteindelijk achtste op de Olympische Winterspelen; een hoge plek voor een ‘underdogland'. Sindsdien traint de Edese keihard om hogerop te komen, en heeft ze als doel om de beste skeletonatlete in de wereld te worden. In het realiseren van dit doel wordt ze gevolgd door jonge documentairemakers Emma Thies (22) en Iris Timmer (20).
In de documentaire ‘Hard IJs’, die uitkomt in januari 2019, volgen we Kimberley in haar voorbereidingen op het wedstrijdseizoen. Enerzijds staat het verhaal van een topsporter centraal, anderzijds het verhaal van een normale meid uit Ede.
Zoek je meer infoover de documentaire, of wil je helpen crowdfunden? Dat kan via cinecrowd.com/hard-ijs.

Meer berichten