Vrijeschool De Vuurvogel wordt aardgasvrij

Minister Ollongren van Binnenlandse zaken, heeft elf basisscholen gepresenteerd die aardgasvrij worden. De Vuurvogel in Ede is één van de basisscholen die gebruik kunnen maken van de subsidie. Voor de school is het echt een cadeau. Samen met de gemeente wordt in de komende maanden een aanzet gemaakt voor de renovatie van het monumentale pand.

Ede - De eerste duurzaam gerenoveerde school werd begin deze week al feestelijk heropend in Opeinde. De komende periode volgen nog elf basisscholen die hun schoolgebouwen aardgasvrij gaan maken. Zij ontvangen hiervoor een stimuleringsbijdrage van 350.000 euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

92 basisscholen uit 72 gemeenten hebben zich aangemeld voor het ondersteuningsprogramma.

Waardering

Schoolleider Maartje ter Beek van Vrijeschool De Vuurvogel: “We kunnen nu samen met de gemeente meer realiseren binnen de al geplande renovatie. We zien het ook als een waardering voor het harde werken en het mooie onderwijs dat wij samen met ouders en alle andere partners realiseren. We zijn de eerste school in Ede die van het aardgas afgaat. Andere scholen kunnen straks profiteren van de ervaringen die wij hebben opgedaan.

Meer berichten