Juf Elsbeth neemt een boeket in ontvangst voor haar jubileum. (Foto: Daan Weststrate)
Juf Elsbeth neemt een boeket in ontvangst voor haar jubileum. (Foto: Daan Weststrate) (Foto: Daan Weststrate)

25 jaar juf Elsbeth, gevierd op Kraatsschool

Sommige mensen zijn geboren voor het onderwijs. Juf Elsbeth Poot behoort tot deze groep. En al begon ze haar loopbaan niet in het basisonderwijs: onlangs vierde ze haar 25-jarig jubileum op de Kraatsschool!

Bennekom - Wie Elsbeth door de School met de Bijbel 'De Kraats' ziet lopen, ziet meteen: zij is hier thuis. Toch ontdekte ze het basisonderwijs pas later: "Ik begon in juni 1978 met mijn opleiding Verpleegkunde aan het Academisch Ziekenhuis in Amsterdam. Daar werkte ik tot 1987. Omdat het VU ziekenhuis een onderwijsinstelling is, tellen deze jaren ook mee in mijn 25-jarige loopbaan."

In februari 2002 startte Elsbeth in 'De Kraats'. Wat bleek: juist de combinatie van onderwijs, wat ze altijd al deed, en kinderen bleek haar op het lijf geschreven. "Het is fantastisch om met kinderen te werken. Ze zijn zo onbevangen; daar kunnen grote mensen veel van leren." Wat maakt Elsbeth zelf zo geschikt als juf? "Ik ben over het algemeen een vrolijk mens en ik houd van humor. Dat spreekt kinderen wel aan, denk ik. En ik ben in staat om goed naar kinderen te kijken. Dat heb ik geleerd in mijn tijd als verpleegkundige. Goed observeren is zo belangrijk!"

Meer berichten