Mevrouw Laurens-Daleboudt werd vrijdag bezocht door burgemeester Verhulst.
Mevrouw Laurens-Daleboudt werd vrijdag bezocht door burgemeester Verhulst. (Foto: )

'100 jaar dankzij fantastische zorg'

Mevrouw Laurens-Daleboudt is zaterdag 3 november 100 jaar geworden. Burgemeester Verhulst kwam haar vrijdag feliciteren in Bethanië. "Mijn moeder kon 100 worden dankzij de fantastische verzorging die ze hier krijgt", zegt dochter Hilde.

Door Ester Wormgoor

Ede - De gezamenlijke woonkamer van groepswoning Brem zit gezellig vol. Alle bewoners zitten bij elkaar om de verjaardag van mevrouw Laurens te vieren. Ook dochter Hilde is met haar man uit Den Haag gekomen om de verjaardag van haar moeder alvast te vieren. "We zijn zo blij dat ze zo goed wakker is vanmiddag", zegt ze "als mijn moeder eenmaal slaapt is ze bijna niet wakker te krijgen. Morgen is ze echt jarig en dan komt de familie, maar nu vieren we het alvast met de bewoners. 100 jaar, het is een hele leeftijd. Mensen kijken mij wel eens vreemd aan als ik zeg dat ik naar mijn moeder ga, ik ben tenslotte zelf ook al 75." Mevrouw Laurens is dementerend, maar geniet van alle aandacht en gezelligheid om haar heen. Een vriendin die ook op bezoek is vertelt: "Ik vroeg net aan haar hoe ze het vindt om 100 jaar te worden en toen zei ze: als je dat niet leuk vindt, vind je nooit meer iets leuk. En zo is het."

Den Haag

Mevrouw Laurens werd geboren op 3 november 1918 in Den Haag. Ze had één zus, Corrie. Dochter Hilde: "Mijn moeder is altijd een hele actieve vrouw geweest. Zo was ze lid van de vrouwenbond. Mijn vader had een eigen bedrijf en mijn moeder was coupeuse." Er kwamen drie kinderen; twee dochters en één zoon. In 1964 verhuisde het echtpaar van Den Haag naar Zevenaar. "Mijn vader is in 1979 overleden, mijn moeder is in 1986 hertrouwd en sinds 2002 is zij weduwe. Mijn moeder hield van reizen. Ze maakte graag verre reizen, ook op latere leeftijd toen ze alleen was. Ze is voor drie maanden naar Australië geweest, naar Indonesië en naar mijn broer die toen in Taiwan woonde. Tot haar negentigste is ze altijd zelfstandig geweest. Toen ze ging dementeren is ze van een verzorgingshuis in Veenendaal naar Bethanië gekomen. Als de verzorging hier niet zo goed geweest was, had ze het nooit gered om 100 jaar te worden."

Humor

Woonbegeleidster Jantine en zorgassistente Ineke zijn gek op mevrouw Laurens. "Ze is altijd vriendelijk en zit vol humor. Ze vindt alles lekker, geniet ervan om naar kerkelijke liederen te luisteren en maakt graag grapjes. Ze vindt het heerlijk om met onze knuffelpoes aan tafel te zitten. Ze vertelt weleens over de tijd dat ze coupeuse was. Dat ze soms wel 100 jurken tegelijk had hangen. Mevrouw Laurens is een lieve vrouw, het is heel gezellig om haar erbij te hebben."

Meer berichten