Jalil Nabizadeh is sinds vier jaar eigenaar van Roya Bags aan het Maandereind 9 in Ede.
Jalil Nabizadeh is sinds vier jaar eigenaar van Roya Bags aan het Maandereind 9 in Ede. (Foto: )

'Afspraken maken over koopzondag'

In de 'Estafette van Ede' wordt om de week een min of meer bekend gezicht van het Edese centrum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een ander. Deze week is Jalil Nabizadeh aan de beurt.

Door Ester Wormgoor

Naam: Jalil Nabizadeh.

Geboren: 1 april 1968 in Herat, Afghanistan. In 1998 ben ik samen met mijn vrouw naar Nederland gekomen. Ik kom uit een groot gezin. Mijn vader woont nu in Iran, mijn moeder is helaas overleden. Mijn vijf broers en drie zussen zijn allemaal gevlucht, meestal naar buurlanden.

Woonplaats: Renkum.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben getrouwd met Roya en we hebben twee zoons. Peyman van 18 en Poeya van 20 jaar. Peyman en Poeya zijn Perzische namen; Peyman betekent verbintenis en Poeya betekent op zoek naar.

Opleiding: In Afghanistan ging ik naar de middelbare school. In Nederland heb ik ICT gestudeerd. Ik wilde graag werken als systeembeheerder, maar veel bedrijven gingen in die tijd failliet. Toen ben ik een cursus ondernemerschap gaan volgen. In 2006 ben ik hier verderop aan het Maandereind een winkel in huishoudelijke artikelen begonnen. Mijn vrouw had een kledingwinkel.

Huidige beroep: Winkelier. Vier jaar geleden ben ik gestart met Roya Bags, een winkel in lederwaren. Wij verkopen tassen en reisartikelen.

Verder actief: Als ik vrije tijd heb, sport ik of lees ik. Het liefst over geschiedenis. Ik wil graag verschillende culturen leren kennen. Ook besteed ik tijd aan sociale media, voornamelijk om het nieuws te volgen.

Sport: Eén keer in de week volleybal ik bij CSD.

Favoriete cd/muziek: Oosterse muziek, omdat het vrolijk klinkt.

Gelooft in: Mensen. Het allerbelangrijkste is dat je een goed mens bent. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt en wat voor je kleur je hebt. Als je maar een goed mens bent.

Heeft een hekel aan: Mensen die vooroordelen hebben.

Wat ontbreekt er in het centrum? Het zou beter zijn als we meer zouden samenwerken en bijvoorbeeld dezelfde openingstijden hadden. Mijn winkel was eerst wel op koopzondag open, maar omdat veel winkels in deze straat dicht bleven, ben ik ook dicht gegaan. Het is beter om samen afspraken te maken. We mogen onze klanten niet voor een dichte deur laten staan.

Favoriete vakantiebestemming: Ik ga eigenlijk nooit op vakantie. Ik probeer één keer in het jaar of in de twee jaar mijn vader in Iran te bezoeken.

Favoriete serie: Als ik tv kijk, kijk meestal naar actualiteitenprogramma's zoals Nieuwsuur en Pauw en Witteman

Lelijkste plekje in Ede: Eigenlijk niets. Meer planten en bankjes waar je tijdens het winkelen even kunt zitten, zouden een verbetering zijn.

Mooiste plekje in Ede: Zonder twijfel de hei en de bossen.

Slecht in: Dat is moeilijk. Vroeger was ik ongeduldiger, dat ben ik nu niet meer.

Goed in: Ik leer makkelijk talen. Toen ik eens twintig dagen in China was, kende ik al heel wat woorden. Chinees schrijven is moeilijk, maar Chinees spreken is veel makkelijker dan Nederlands.

Wat zou u nog wel eens willen doen? Ik zou graag iets voor kinderen in Afghanistan willen doen. Een school opzetten of zo, zodat ik echt iets voor hen kan betekenen.

Estafettestokje gaat naar: Michiel den Otter, eigenaar van Blokkies Mode.

Omdat: De winkel van Michiel zit hier aan de overkant. We maken regelmatig een praatje met elkaar. Michiel is een goed mens.

Meer berichten