Tijdens zijn werkbezoek laat de wethouder zich bijpraten, zoals hier door Safety and Protection.
Tijdens zijn werkbezoek laat de wethouder zich bijpraten, zoals hier door Safety and Protection. (Foto: )

Wethouder Meijer op expeditie bij Gezondhuizen

Op dinsdag 23 oktober vond er weer een editie van Expeditie Gezondhuizen plaats. In speeltuin de Drie Essen konden kinderen zich vermaken met spelletjes die allemaal iets met gezondheid te maken hadden. En niet alleen kinderen trotseerden de herfstkou. Ook wethouder Leon Meijer kwam even langs, voor een werkbezoek.

Ede - In speeltuin de Drie Essen smullen opvallend veel kinderen van een appel. Die appel hebben ze verdiend door alle opdrachten van de expeditie te voltooien. Weten ze bijvoorbeeld het verschil tussen een kaki en een mango? En hoe lang kunnen ze op 1 been staan? Ook de ouders kunnen aan de slag, met een quiz over schermtijd. Tot slot mag iedereen een kijkje nemen bij Sportbieb Sam, die in dezelfde speeltuin gevestigd is.

Positieve insteek

Tussen alle kinderen loopt ook Leon Meijer, wethouder Food. Bij elk onderdeel stopt hij even om te praten met de vertegenwoordigers van verschillende organisaties. Hij is erg positief. “Het is een heel mooi initiatief. Lekker laagdrempelig en met een positieve insteek. Niet van ‘je doet het fout of je eet verkeerd’, maar meer ‘hé, hoe denk jij erover?’ Dat vind ik heel mooi.”

Meer berichten