Foto:

Cultureel Café Dante: Liefhebbers van muziek, kunst en cultuur opgelet

Donderdag 25 oktober opent Cultureel Café Dante weer haar deuren. Voor liefhebbers van muziek, kunst en cultuur is er elke maand een ander programma.

Ede - Iedere vierde donderdagavond van de maand opent het gratis cultureel café in het Atrium van Cultura. In dit café kun je wat drinken, kletsen, contacten opdoen en genieten van een gevarieerd programma op het podium met muzikanten, kunstenaars, sprekers, dichters of andere culturele ondernemers uit Ede.

Future Fellows uit Rhenen

Future Fellows Rhenen trapt 25 oktober af met liedjes en sketches uit hun eigen nieuwe theatershow 'Man Man Man'. 2 jaar geleden stond deze groep heren uit Rhenen voor het eerst met hun theatershow in Cultura in Ede. Dit jaar staan ze er weer met hun gloednieuwe show vol zang, theater en humor. Bij Café Dante geven the Future Fellows een voorproefje.

Gordel van geweld

Hierna is het woord aan schrijver Art de Vos. De Vos heeft een familiekroniek geschreven, `Gordel van geweld`, over de Edese familie Navest. Een meeslepend verhaal over hun jaren in Nederlands Indië tegen de achtergrond van de Japanse bezetting tijdens WOII.

Project Charlotte

Fotografe Linsey Kuijpers heeft op dit moment een expositie in de Cultura Galerie over haar project 'Charlotte' en vertelt daarover bij Dante. Linsey documenteert het leven van Charlotte sinds 2013. Ze neemt je mee in Charlotte's wereld, vol mooie en moeilijke momenten. Charlotte groeit op in een gezin waar weinig te besteden is met zes kinderen die allemaal een rugzakje hebben. In de pauze is er gelegenheid om de expositie te bezoeken.

Swingen met Moonglow

De formatie Moonglow is all about jazz, groove and dance. Marianne van de Bergh (vocals), Jos van de Gruiter (gitaar en samples), Jeroen Oosterbos (drums) en Tony Peters ( tenor, sopraan-en alt sax) mixen moeiteloos authentieke jazzklanken met moderne beats en samples. Loungy of uptempo, maar altijd dansbaar. Zij zullen de avond ook afsluiten.

Nieuwe Edese Stadsdichter

Na de pauze, waarin men in de Galerie Linsey Kuijpers kan ontmoeten, is het tijd voor Larissa Verhoeff. Deze populaire columniste heeft al vele malen op het podium gestaan bij Dante, maar vanavond voor het eerst bij Dante in haar nieuwe functie als Edese Stadsdichter. Afgelopen september is zij verkozen tot Stadsdichter van Ede voor de komende 3 jaar.

Podium voor lokale muziek

Peter Bouter en Fred Griffioen organiseren vier muziekavonden in het Oude Postkantoor in Bennekom. Lokale bands treden op, maar er is ook ruimte voor nieuw talent. Een mooi nieuw initiatief om lokale muziek een podium te bieden. Peter zal samen met Marlijn Brink, beiden lid van de band ` The Coincidences`, twee nummers ten gehore brengen.

Eerste Edese Bluesnacht

Hans Wolven komt aandacht vragen voor de eerste Edese Bluesnacht, die 27 oktober in Cultura van start gaat. In theater Cultura Ede staan verschillende bluesartiesten uit binnen- en buitenland op het podium. Op het programma staan onder meer optredens van A J Plug en Big Hand Tom en zelfs Chris Barber, een bekende bluesartiest uit Engeland.

Meer berichten