Leerlingen groep 8 van de Koepelschool staan op punt van vertrek. (Foto: Bert Mollema)
Leerlingen groep 8 van de Koepelschool staan op punt van vertrek. (Foto: Bert Mollema) (Foto: Bert Mollema)

Leerlingen wisselen lokaal in voor kampeerboerderij

Met plezier met school bezig zijn en op een leuke manier samenwerken met je klasgenoten. Leerlingen uit groep 8 van de Koepelschool gebruiken de dagen voor de herfstvakantie om daar aan te werken. En ze doen dat niet in een klaslokaal, maar in Otterlo op een boerderij.

Ede - De leerlingen werden door ouders vanaf het schoolplein uitgezwaaid om een aantal dagen te verblijven op een kampeerboerderij in Otterlo. “Het doel ervan is dat leerlingen werken aan saamhorigheid en de ervaring opdoen dat het laatste jaar in groep 8 ook een jaar mag zijn waarin zij op een leuke manier hun basisschooltijd afsluiten”, aldus docent Henri Verhoek.

Maar hebben de leerlingen die tijd niet hard nodig om op school de nodige kennis en vaardigheden op te doen? Volgens Verhoek klopt dat niet. “Leerlingen ontdekken de wereld niet alleen op school. Juist door buiten de deur andere activiteiten te doen, kun je werken aan creatieve en sociale vaardigheden die leerlingen later ook nodig hebben.”

Om dat allemaal voor elkaar te krijgen heeft de school een enerverend programma in elkaar gezet. Zo nemen leerlingen deel aan een vossenjacht in Lunteren, doen ze mee aan verschillende bosspellen, onder andere in een klimbos.

Meer berichten