In Wekerom, Bennekom en Otterlo zijn al Zwerfafvalbrigades actief.
In Wekerom, Bennekom en Otterlo zijn al Zwerfafvalbrigades actief. (Foto: eigen foto)

Aanpak zwerfafval: Het is leuk om het samen op te ruimen

In samenwerking met de gemeente Ede organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond in Ederveen over een nieuwe aanpak van zwerfafval.

Ederveen - De informatieavond vindt plaats op donderdag 25 oktober om 20.00 uur in dorpshuis De Zicht, Marktplein 10. De inloop is vanaf 19.30 uur. Koffie en thee staan klaar en iedereen is welkom. Komt u ook?

Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier en dan kunnen we er allemaal echt van genieten. De nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval houdt in dat buurtgenoten een Zwerfafvalbrigade oprichten. Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft voldoening en is nog gezellig ook. Bovendien bereik je samen meer. Het resultaat is dan ook al snel zichtbaar: een schone omgeving! Doet u mee?
De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades en gaat er vanuit dat het een waardevolle aanvulling is op reeds bestaande initiatieven om zwerfafval aan te pakken. Bovendien hebben bewoners uit Ederveen zelf in het kader van het proces Levend Landschap Ederveen-De Klomp aangegeven iets tegen zwerfafval te willen doen. In Wekerom, Bennekom en Otterlo zijn al Zwerfafvalbrigades actief.
Het nieuwe concept van zelfredzame Zwerfafvalbrigades wordt uitgebreid toegelicht. ''Het accent ligt hierbij op een positief en een gezamenlijk resultaat: het is leuk om samen zwerfafval op te ruimen.''

Meer berichten