René Verhulst herkenbaar in gesprek met oud-judoka Dennis van der Geest, presentator van 'Burgemeester Undercover'. (Foto: Ester Wormgoor)
René Verhulst herkenbaar in gesprek met oud-judoka Dennis van der Geest, presentator van 'Burgemeester Undercover'. (Foto: Ester Wormgoor) (Foto: Ester Wormgoor)

Verhulst houdt vermomd Edes verkeer in de gaten

Als René Verhulst door Ede loopt is hij altijd 'de burgemeester', zelfs als hij niet in functie is. Als vermomde verkeersmedewerker kon hij zijn inwoners in het SBS 6-programma 'Burgemeester Undercover' onbespied observeren.

EDE - Verhulst maakte in het Edes verkeer mee wat zijn tijdelijke collega's elke dag meemaken. "Als verkeersregelaar vond tachtig procent het geen punt dat ik ze een andere richting op wees. Maar sommige mensen reageerden behoorlijk wild en trapten het gaspedaal in. Een klein deel deed het raam open en begon te schelden terwijl je gewoon je werk staat te doen."

'Burgemeester Undercover' houdt kijkers een spiegel voor, meent Verhulst. "Als ik ergens een praatje houd, kan ik nu refereren aan dit programma en zeggen dat het gevaarlijk gedrag is als je het gaspedaal indrukt. Stel dat er net een paar kinderen oversteken?"

Ook de gemeente zelf kan zich verbeteren. Toen bijvoorbeeld oudere automobilisten naar Harskamp wilden, werden ze geholpen door iemand uit Zwolle die onbekend was in Ede. "Ik begrijp dan dat men boos wordt. Bij het organiseren van evenementen moeten er duidelijke richtlijnen zijn hoe men ergens kan komen." De uitzending met Verhulst is waarschijnlijk in november.

Meer berichten