Mevrouw Elisabeth Meurs-de Leeuw uit Bennekom werd maandag gefeliciteerd door burgemeester René Verhulst.
Mevrouw Elisabeth Meurs-de Leeuw uit Bennekom werd maandag gefeliciteerd door burgemeester René Verhulst. (Foto: )

100-jarige: 'Ik vind het wel gezellig zoveel visite'

Haar gezellige huisje aan de Bevernel in Bennekom is veranderd in een bloemenwinkel. Donderdag werd mevrouw Elisabeth Meurs-de Leeuw honderd jaar, vrijdag werd haar verjaardag groots gevierd met de hele familie en maandag kwam burgemeester Verhulst de 100-jarige feliciteren. Mevrouw Meurs geniet volop. "Ik vind het wel gezellig zoveel visite."

Bennekom - Het is gezellig druk in de woonkamer van mevrouw Meurs. Zelfs haar oudste dochter is met haar man uit Nieuw Zeeland gekomen. "Toen we vorig jaar haar negenennegentigste verjaardag vierden, heb ik het mijn moeder al beloofd. Als je honderd wordt, komen we weer. Dit keer hebben wij onze zoon en kleinzoon meegebracht." Ook twee andere dochters van de jarige zijn met hun mannen op bezoek. "Mijn schoonmoeder is een hele optimistische vrouw. Je kent ze vast, alle mopjes over schoonmoeders, maar die gaan voor ons niet op", vertelt één van haar schoonzoons. "Moeder is altijd erg verwend. Dat bedoel ik positief. Er is goed voor haar gezorgd. Een beetje eigenwijs is ze wel, maar dat moet je ook zijn, anders kun je nooit zo oud worden."

Vijf dochters

Mevrouw Meurs werd geboren op 4 oktober 1918 in Wageningen. Haar man was een Bennekommer. Hoe zij elkaar ontmoet hebben, weet mevrouw Meurs niet meer zo goed. "We kwamen elkaar tegen en gingen wel eens naar een feestje in De Kraats. Mijn man werkte bij de post, hij was een PTT'er. Eerst bracht hij de post rond en toen hij ouder werd, kwam hij op kantoor te werken. Veel mensen kenden hem. We zijn ruim veertig jaar samen geweest, in 1980 is hij overleden."

Het echtpaar Meurs kreeg vijf dochters. Een betaalde baan had mevrouw Meurs niet. "Dat was in die tijd heel gewoon. Ik zorgde thuis voor de kinderen en verder hielp ik wel eens bij oudere dames. Wel was ik lid van Vrouwenvereniging De Passage. Toen ik zestig jaar lid was, kwam burgemeester Van der Knaap mij nog feliciteren. En vandaag komt er alweer een burgemeester." Zodra burgemeester Verhulst de kamer binnenkomt, veert mevrouw Meurs op uit haar stoel en begint gelijk te vertellen. "Ik ben pas gevallen, maar over mijn gezondheid heb ik niets te klagen." Terwijl er in de kamer druk gepraat wordt, kijkt mevrouw Meurs tevreden rond. "Ik heb regelmatig visite, maar nooit zoveel mensen tegelijk. Vrijdag was het ook druk." Van haar kinderen, tien kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen kreeg mevrouw Meurs een bloem. "Ze hebben er een kaart aangehangen met een wens erop. Ik ga ze straks allemaal lezen en geniet nog weken van alle mooie bloemen."

Meer berichten