Lynne Miles & The Good Intentions treden donderdag 18 oktober in De Bospoort
Lynne Miles & The Good Intentions treden donderdag 18 oktober in De Bospoort (Foto: Scott Doubt)

Wegens groot succes terug: Lynne Hanson en haar band

De Canadese zangeres Lynne Hanson maakt tijdens haar Europese tournee een tussenstop in Ede. Op donderdag 18 oktober treedt ze met haar band The Good Intentions op bij luisterpodium Live Stage Marnix in Café de Bospoort.

Door Marianne Koster

EDE - Recensenten omschrijven de muziek van Lynne Hanson als roots, Americana en folk met een ruw randje. Zelf geeft ze voorkeur aan 'Porch music with a little red dirt'. Ze laat daarmee zien dat ze zich verwant voelt met de Texaanse red dirt country, een stroming waartoe onder meer Walt Wilkins, Guy Clark en Townes Van Zandt gerekend worden. Porch music is de muziek die je op een zomeravond met je vrienden op de veranda maakt. Mooie songs, gespeeld op akoestische instrumenten in een ontspannen sfeer.
Lynne Hanson groeide op in Ottawa. Op haar veertiende leerde ze gitaar spelen op een afdankertje van haar oudere broer. In 2006 bracht ze haar debuutalbum uit waarmee ze meteen prijzen in de wacht sleepte. Al snel volgden nog twee zeer goed ontvangen albums, een nominatie voor de Canadian Folk Music Award en een prestigieuze Songwriting Award.
Hanson legde zich een aantal jaren toe op het schrijven van songs waarna ze de samenwerking zocht met Lynn Miles. Miles, die als singer-songwriter zelf diverse malen bij Live Stage Marnix optrad, produceerde Hanson's album 7 Deadly Spins (2015). Dit album roept volgens de pers herinneringen op aan Lucinda Williams en Mary Gauthier in hun beste dagen en Country People Magazine noemt het album een must voor iedereen die houdt van de donkere kant van Americana. Lynne Hanson heeft een uitmuntende staat van dienst als live artiest. Solo, als support act van grootheden als Steve Forbert en gitaarlegende Albert Lee, of met een begeleidingsband. Lynne Hanson trad eerder in juni 2016 op bij Live Stage Marnix. Bezoekers van toen praten nog steeds over dat geweldige concert, vandaar dat Live Stage Marnix erg blij is met haar terugkeer op het Edese podium. Tijdens het komende optreden zal Lynne Hanson zeker ook nieuw werk van haar meest recente album spelen (Uneven ground, 2017). Tijdens haar zes weken durende tour door Groot-Brittanie en het Europese vasteland wordt Lynne Hanson begeleid door The Good Intentions, bestaande uit gitarist Kev Corbett, MJ Dandeneau op bas en Cody Iwasiuk, drums. Kijk voor het volledige concertprogramma op www.livestagemarnix.com.

Meer berichten