Logo edesepost.nl


(Foto: Danny van Zeggelaar)
(Foto: Danny van Zeggelaar)

10-jarige Valleilijn viert feest met festival

EDE - Langs de bus- en treinstations van de Valleilijn vindt zaterdag 10 december het Food & Winterfestival plaats. De Valleilijn bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een hop on, hop off festival.

De hele dag kan men bovendien gratis reizen met de Valleilijn trein van Ede-Wageningen naar Amersfoort vice versa. De Valleilijn bus Wageningen - Ede-Wageningen is gratis tussen 11.00 tot 16.00 uur. Bij verschillende stations zijn feestelijke activiteiten te vinden en staan diverse foodtrucks. Reizigers die van of naar station Amersfoort willen reizen deze dag kunnen een ticket downloaden via www.ervaarhetov.nl, zodat zij gratis op dit station kunnen in- en uitchecken. Met dit gratis ticket kunnen reizigers dan de gesloten toegangspoortjes op station Amersfoort openen.

Officieel moment

Gedeputeerde van de Provincie Gelderland, Conny Bieze zal samen met de wethouder Hans van Daalen van Barneveld en wethouder Leon Meijer van Ede, onder begeleiding van hyperculinaire kok Pierre Wind op het station in Ede Centrum om 11.30 uur het startsein geven voor de festiviteiten. Vervolgens stappen zij samen op de Valleilijntrein om te reizen naar Barneveld, zodat om klokslag 12.00 uur het Food & Winterfestival zal starten.

Programma Winterfestival

Het Food & Winterfestival is het allereerste hop on, hop off festival van Nederland met foodtrucks, muziek, bijzondere acts en kindervermaak. De activiteiten vinden plaats op de stationspleinen van Lunteren, Ede Centrum en Ede-Wageningen. Het is een bonte verzameling van keukens op wielen en vrolijke sfeermakers. De reizigers kunnen op vertoon van hun OV-chipkaart of een Valleilijn Festivalticket korting krijgen bij de foodtrucks.

Valleilijn succesvol

Nu tien jaar later blijkt dat de lijn in een grote behoefte van reizigers voorziet. Het is een belangrijke verbinding geworden naar de Randstad. Het is dus uitermate succesvol te noemen, zodanig dat er zelfs volgend jaar twee extra treinen bij zullen komen op het traject.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox