samen ontbijten
samen ontbijten (Foto: n.v.t.)

250 jonge vrijwilligers vergroten eigen deskundigheid voor jeugdontwikkeling

Zeker 250 vrijwilligers hebben ondanks de koude nacht afgelopen weekend in Lunteren deelgenomen aan diverse workshops zoals ‘hoe kom jij over?’, ‘Veilig touw en kabelbanen bouwen ’, “sociaal media en scouting” “spel en creativiteit”, “Rythms of the world”.

Lunteren - Allen zijn jonge mensen, die leiding geven aan jeugd in lokale Scoutinggroepen of groepbestuurders, verantwoordelijk voor de continuïteit van zo’n Scoutinggroep.
Scouting regio NederVeluwe organiseert het Haas-in18 weekend om de kwaliteit van groepsprogramma’s en bestuurlijke kracht van lokale groepen, nog verder te versterken.

Scouting regio NederVeluwe bedankt deze vrijwilligers met dit weekend ook voor hun belangeloze inzet voor jeugdontwikkeling in zeven gemeenten. Het kamp en de workshops vonden ook dit jaar weer plaats in Lunteren op het Jeugdkampeerterrein.

Deskundigheid voor jeugdontwikkeling

Jonge vrijwilligers geven al vanaf 18 jaar leiding in Scoutinggroepen. Dat is bewust, omdat hun doorgroei van jeugdlid naar leiding een onderdeel is van hun persoonlijke ontwikkeling. Leren leiding geven aan de ontwikkeling van jeugd, verantwoordelijk zijn en zelfredzaam, evenals inzet vertonen voor de maatschappij. Gemiddeld besteden veel vrijwilligers ongeveer 8 uur per week aan de activiteiten voor kinderen en jongeren.
De 250 deelnemers aan de Haas-in18 waren afkomstig uit de gemeenten Ede (incl. Bennekom en Lunteren), Scherpenzeel, Veenendaal, Rhenen, Wageningen en Renkum (incl. Oosterbeek)

Variatie in Workshops

Om de kwaliteit van programma’s blijvend te stimuleren heeft de regio dit weekend diverse workshops aangeboden om de deskundigheid te bevordering:

Relevante Scoutingtechnieken (veilig werken met klimmen/kabelbanen)
Creatieve technieken zoals macrameeën en houtbewerking
Hoe kan je wetenschappelijke proefjes toepassen in het scouting spel.
Hoe kom ik over op de jeugdleden en op mijn mede teamgenoten.
Hoe kan je Sociaal media veilig toepassen binnen jouw scoutinggroep.

Wethouder op bezoek

Wethouder Willemien Vreugdenhil was samen met twee raadsleden van de gemeente Ede en directeur van Scouting Nederland op zondag middag aanwezig om de sfeer van de Haas-in18 te proeven. Tijdens dit bezoek heeft ze kennis gemaakt met de jonge vrijwilligers en hun motivatie om veel tijd te steken in de ontwikkeling van kinderen.

Meer berichten