Mini- en C-pupillen Climax worden derde. (Foto: Lucas van Bochoven/Climax)
Mini- en C-pupillen Climax worden derde. (Foto: Lucas van Bochoven/Climax) (Foto: Lucas van Bochoven/Climax)

Podiumplaatsen voor Climax

De finale van de Stedenwedstrijd Athletic Champs 2018 voor pupillen op zaterdag 8 september was erg succesvol voor Climax.

Ede - Bij de finale op eigen baan behaalde Climax drie podiumplaatsen: zilver in de poule met A pupillen, brons en goud in de poule met B, C en Mini pupillen.

Poule Pupillen B, C en Mini

In deze poule gingen 11 teams van start, waarvan 5 teams met B pupillen. Team 14 van Climax (B-pupillen) pakte in deze poule de eerste plaats. Het team met Timo Cost, Suzanne Hasselaar, Sam van Hattum, Toine Hermans, Silvijn Laarhoven, Larissa Middelhoven, Bert Smit, Pepijn Vedder en Tessa Visch behaalde maar liefst 100 punten meer dan het team dat zilver won. De derde plaats in deze poule was voor Team 19 van Climax. Het team bestaande uit Sophie Ansink, Hidde Brandsma, Lisa van den Heuvel, Damien Jonkers, Sayari Kinuthia, Hailey Olthof, Elynn Olthof en Sjoerd van Rheenen was in deze poule het hoogst geëindigde team bestaande uit C- en Mini-pupillen.
Bij Medicienbalstoten verbeterde Sjoerd van Rheenen het clubrecord naar 5.90 meter. Ook bij het Vortexwerpen (23,50 meter) en het verspringen (2,95 meter) verbeterde Sjoerd het clubrecord. Damian Jonkers evenaarde het clubrecord bij het hoogspringen (1 meter).

Poule Pupillen A

In deze poule streden teams met A tweedejaars en A eerstejaars pupillen tegen elkaar. Team 6 van Climax eindigde in het klassement op de tweede plaats. Nick Adams, Giel van As, Marlinde Haagsma, Daniel Luchies, Stijn van der Spoel en Sofie Verhoeven mogen trots. Stijn van der Spoel verbeterde bij het Slingeren het clubrecord met 50 centimeter en gooide maar liefst 22,50 meter.

Meer berichten