Herfstactie de Voortuin

Dat er aan de Jonker Sloetlaan in Bennekom een gezamenlijke tuin is die onderhouden wordt door buurtbewoners weten veel mensen. De Voortuin is een mooi initiatief dat navolging verdient. Ook deze tuin heeft net als de meeste tuinen in Bennekom ook geleden met de droge hete zomer. Maar er zijn ook veel planten en struiken die zich hersteld hebben. De fruitbomen hebben dit jaar redelijk veel vrucht gedragen en er is door de buurt en voorbijgangers regelmatig een en ander geplukt en gegeten.

Ede - De Voortuin doet mee met de Ede / Bennekom Doet-actie van de gemeente Ede. Van de bonnen van de eerste ronde zijn boomspiegels aangelegd en ingeplant. De vouchers van tweede en derde ronde worden aangewend om een picknicktafel aan te kopen en een kinderactiviteit te organiseren. De tafel kan gebruikt worden door buurtgenoten die even willen genieten van de Voortuin en door ouders en grootouders waarvan de (klein)kinderen in de zandbak aan het spelen zijn. Ook prettig om te gebruiken bij de drankpauzes van de algemene werkzaamheden en in te zetten bij een buurtbarbecue, open tuin, kinderactiviteit en een tuinconcert.

Houd de brievenbus in de gaten, tussen 18 en 22 september worden nieuwe waardecheques bezorgd. Wie zijn of haar waardecheque wil doneren aan de Voortuin kan dit doen door de voucher in de brievenbus van Jonker Sloetlaan 30 te stoppen of het nummer van de voucher te sturen naar info@voortuinbennekom.nl.

Op Burendag, dit jaar op zaterdag 22 september worden buren van de Voortuin uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken.

Meer berichten