De picknicktafel is een groot succes bij deze buurtkinderen. Hij wordt dan ook al veel gebruikt.
De picknicktafel is een groot succes bij deze buurtkinderen. Hij wordt dan ook al veel gebruikt. (Foto: José van der Burg)

Gezellig pingpongen en lunchen met de buren

Verbinding in de straat; hoe bereik je zoiets? Nou, bijvoorbeeld met behulp van een picknicktafel. Op een grasveldje aan de Sint Hubertus staat er sinds kort één en daar zijn de bewoners nu al erg blij mee.

Ede - Het balletje ging rollen toen één van de bewoners haar idee ter sprake bracht bij Janine Lenting, een samenlevingscoach van Malkander. Zij heeft de bewoners geholpen met uitzoeken wat de mogelijkheden waren. “Dit idee helpt om ontmoetingen te faciliteren en daardoor past het heel goed bij onze organisatie.” Voorwaarde was wel dat het echt gedragen moest worden door alle bewoners rondom het bewuste grasveld. Dat bleek zo te zijn en nu staan er dus een houten picknicktafel en een houten bankje waar de aangrenzende huizen gebruik van kunnen maken. De kinderen in de straat zijn alvast erg enthousiast. “We kunnen nu lekker buiten eten met zijn allen”, aldus Myrthe. En Ilse vult aan dat de tafel ook heel goed gebruikt kan worden om te pingpongen.

Amerikaanse picknick

Om de aanwinsten te vieren organiseerden de initiatiefnemers afgelopen zaterdag een Amerikaanse picknick waarbij iedereen iets te eten en te drinken meenam.

Meer berichten