Eén van de zomerpakketten. De cadeaupakketten hadden een waarde van tussen de 25 en 50 euro.
Eén van de zomerpakketten. De cadeaupakketten hadden een waarde van tussen de 25 en 50 euro. (Foto: .)

Aangename zomer voor 30 gezinnen door zomerpakketten

Een uitje naar het zwembad of een ijsje eten in de stad: voor een aantal kwetsbare gezinnen in Ede betekende dat een onverwachte en aangename verrassing tijdens de zomervakantie. Present Ede bracht diverse ondernemers en personen bij elkaar die bereid waren om zomerpakketten samen te stellen voor de gezinnen.

Ede - In Ede zijn gezinnen die niet kunnen genieten van de zomer. Omdat zij geen geld hebben om op vakantie te gaan of omdat de gezondheid van vader, moeder of kind dit niet toe laat. Present Ede deed een beroep op drie kerken om de zomer voor deze kwetsbare gezinnen wat zonniger te maken.

Selectie

In overleg met ambulant hulpverleners van de Opella, Philadelphia, Siza, Mee Veluwe en Leger des Heils werden gezinnen geselecteerd en gekoppeld aan vrijwilligers die een zomerpakket (op basis van samenstelling, leeftijden en hobby's van de gezinsleden) samenstelden en deze persoonlijk langs brachten bij het gezin.

Aarzelend

“Sommige vrijwilligers waren wat aarzelend over het overhandigen van het pakket, het leverde uiteindelijk mooie ontmoetingen op”, aldus Anne-Frouk Grimberg, projectcoördinator bij Present Ede. “Mooi om te zien hoe Edenaren zich willen inzetten voor hun mede stadsgenoten en hoe mensen buiten hun comfort zone durven te gaan hierin.”

Oprecht blij

“Vanmiddag heeft mevrouw met haar dochter het pakket ontvangen. Ze waren er oprecht heel blij mee. Dochter stond te popelen om te kijken wat er allemaal in zat. Ik moest jullie heel hartelijk bedanken ze vonden het erg leuk en verrassend!”, aldus een van de ambulant hulpverleners.

Gul

De zomerpakketten zijn gul gesponsord door Zwembad de Vrije Slag, Notariskantoor Soons (te Heteren), Lobbes Speelgoed en Q’s pool- en snookercentrum. Verder bestonden de pakketten uit zaken als bijvoorbeeld zonnebrandcrème, een opblaaszwembad, een spel voor buiten, knutselspullen en een make-up set.

Waarde

De cadeaupakketten hadden een waarde van tussen de 25 en 50 euro. In totaal werden hiermee 30 gezinnen geholpen. Kortom een project dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Wil jij ook iets betekenen voor een ander? Kijk op www.presentede.nl

Meer berichten