Ook een puzzel leidt tot actief taalgebruik en veel plezier.
Ook een puzzel leidt tot actief taalgebruik en veel plezier. (Foto: Een coördinator)

VoorleesExpress Ede zoekt voorlezers

Voor het voorleesseizoen dat in september start zoekt VoorleesExpress Ede nog 5 voorlezers. VoorleesExpress is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks worden voorgelezen door vrijwilligers. In dit project gaat u als voorlezer 20 weken lang op een vaste doordeweekse middag of avond langs bij een gezin. U leest het kind of de kinderen een uur lang voor, waarbij ook één of beide ouders een actieve rol spelen. Het doel is onder meer dat ouders ook na afloop van het project hun kinderen blijven stimuleren in hun taalontwikkeling. Behalve lezen kunt u, als afwisseling, een spelletje doen, zingen, knutselen. Op de foto ziet u hoe de voorlezer en het kind al pratend aan het puzzelen zijn. Past het puzzelstukje?

Als voorlezer wordt u ingewerkt met een workshop 'Interactief voorlezen en bevorderen ouderbetrokkenheid'. U kunt kiezen uit dinsdagavond 28 of donderdagavond 30 augustus. Tijdens het voorleestraject komen voorlezers drie keer bij elkaar, samen met hun coördinator, onder meer om ervaringen uit te wisselen. Met vragen kunt u altijd terecht bij uw coördinator.

Heeft u interesse in het voorlezen in een gezin? Meldt u zich op korte termijn aan via www.voorleesexpress.nl, locatie Ede, met de knop "Meld je aan als vrijwilliger". U wordt dan zo spoedig uitgenodigd voor een intakegesprek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Riikka Bansema, ede@voorleesexpress.nl of 06- 19691136.

Meer berichten