Everhard Zwart is hoofdorganist van de Nederlands Hervormde Nieuwe Westerkerk te Capelle aan den IJssel
Everhard Zwart is hoofdorganist van de Nederlands Hervormde Nieuwe Westerkerk te Capelle aan den IJssel (Foto: )

Orgelconcert Everhard Zwart

In de serie zomeravond-orgelbespelingen in de Oude Kerk te Ede wordt woensdagavond 8 augustus a.s. de zesde orgelavond gehouden. Everhard Zwart zal dit concert verzorgen.

Everhard Zwart (1958) ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, Willem Hendrik Zwart, waarna hij al spoedig deze lessen vervolgde bij Feike Asma. Hij studeerde aan het Conservatorium in Utrecht en Rotterdam. Na zijn afstuderen werd hij uitgenodigd om de internationale meester-cursussen (interpretatie en improvisatie) te volgen bij de Franse orgelvirtuoos Jean Guillou. In 1987 studeerde hij bij de Duitse organist Günther Kaunzinger te Würzburg Daarnaast studeerde hij een aantal jaren Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Everhard concerteerde in verschillende landen van Europa. Hij is hoofdorganist van de Nederlands Hervormde Nieuwe Westerkerk te Capelle aan den IJssel en heeft een uitgebreide lespraktijk voor orgel.

In 2008 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en in 2009 volgde de onderscheiding met de zilveren medaille van het “Societe Arts-Sciences-Lettres” te Parijs.

Op het programma staan werken van Thomas Åberg (Fantasy in a-minor); Johann Sebastian Bach (Choralvorspiel “Wer nur den lieben Gott läßt walten” en Praeludium und Fuge h-moll); Charles Hubert Parry (An English Suite); Rulon Christiansen (Lyric Symphony) en Willem Hendrik Zwart (Canonisch voorspel Psalm 6 en Toccata Psalm 146).

Aanvang 20.00 uur, toegangsprijs: 8,00 Euro.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl

Meer berichten