Stefan Verschoor van Veconet bij de Albert Heijn XL in Ede. (Foto: Veconet)
Stefan Verschoor van Veconet bij de Albert Heijn XL in Ede. (Foto: Veconet) (Foto: Veconet)

Edese ondernemer Stefan Verschoor bedenkt BBQ Bier

Bij de barbecue drinkt de Nederlander graag een biertje. Maar welke soort past daar nu het best bij? De Edese conceptdenker en ondernemer Stefan Verschoor heeft het antwoord op deze vraag. Samen met een lokale brouwerij bedacht hij een groots idee. Deze zomer lanceert hij BBQ bier op de Nederlandse markt: een bier waarvan de smaak en stijl speciaal is ontwikkeld voor de beste bier-spijsbeleving bij de barbecue.

Ede - De inspiratie voor het ontwikkelen van BBQ Bier putte Verschoor uit zijn eigen barbecue-ervaring: “De barbecue gaat regelmatig aan op warme dagen. Daarom moet het bier in de eerste plaats verfrissend zijn, een echte dorstlesser. Om lekker lang te genieten van het barbecueën en het drinken van bier, is een laag alcoholpercentage wenselijk. BBQ Bier bevat maar vier procent alcohol.”

Hoewel gerechten van de barbecue veelal stevig zijn, is dit bier dat juist niet. Verschoor: “BBQ Bier is fris van smaak en heeft een klein bittertje. Dat brengt een gerecht met kruiden en scherpe sauzen in balans.”
Vanaf deze week is BBQ Bier op fles verkrijgbaar bij diverse supermarkten. Verder is het bier in een aantal speciaalzaken te koop. Bekijk de verkooppunten op www.bbqbier.com.

Meer berichten