Een mountainbiker in actie tijdens de MTB-Marathon van Cycle for Hope. (Foto: Ron van der Poel)
Een mountainbiker in actie tijdens de MTB-Marathon van Cycle for Hope. (Foto: Ron van der Poel) (Foto: Ron van der Poel)

Mountainbiketocht voor het goede doel: De Hoop

Op 14 en 15 september 2018 vindt een mountainbiketocht plaats voor het goede doel: de MTB-Marathon van Cycle for Hope. Deelnemers dagen zichzelf 6, 12 of 24 uur lang uit op het ruige parcours tussen Beekbergen en Hoenderloo. Zij zamelen daarmee geld in voor mensen die worstelen met verslaving of psychische problemen en hulp ontvangen bij De Hoop.

Hoenderloo - De MTB-route is vernieuwd met vele kombochten, single tracks en technische uitdagingen. Deelnemers fietsen de tijd individueel vol of wisselen elkaar af binnen een team. Harmen Kastenberg gaat met zijn teamleden voor de grootste uitdaging: 24 uur lang op de pedalen. Harmen: “Als ik met mijn tijd en energie het leven van een ander kan verbeteren, dan doe ik dat met mijn volle overtuiging. Ook als ik zelf nog niet weet hoeveel ik daarvoor moet afzien.”

Dit jaar vonden al meerdere wielerevenementen plaats voor De Hoop, waaronder de Toertocht en het Rondje Nederland (1200 km team-estafette in 48 uur). Met deze activiteiten werd tot nu toe ruim 285.000 euro opgehaald. Inschrijven voor de MTB-Marathon kan nog steeds, via cycleforhope.nl.

Meer berichten