Foto: persfoto

Orgelconcert Toon Hagen in Oude kerk

Het Comité Orgelconcerten Ede organiseert jaarlijks een aantal zomerconcerten op het prachtige orgel in de Oude Kerk. Bekende organisten werken daar aan mee. Op woensdag 1 augustus zal Toon Hagen concerteren.

Ede - Op zijn programma staan werken van Bach (a. Praeludium in e BWV 548, b. Triosonate nr. VI, c. Fuga in e BWV 548; Hagen (Fantasie nr. VII “Hope”(vrij naar Psalm 43) en Duruflé (Prélude et Fugue sur le nom d`Alain).

Toon Hagen (1959) studeerde hoofdvak Orgel en Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daar behaalde hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus.
Aan het Arnhems conservatorium behaalde hij de aantekening improvisatie. Zijn belangrijkste docenten waren Rienk Jiskoot voor orgel en Bert Matter voor improvisatie.
Als cantor-organist is hij verbonden aan de Grote of Sint-Michaëlskerk te Zwolle. Hij componeerde o.a. motetten, liedbewerkingen voor koor, orgel en orkest en een aantal fantasiën voor orgel voor concertant gebruik.
Tevens is Toon Hagen actief als docent en concertorganist en heeft een privé-orgellespraktijk. Zijn orgelspel is inmiddels op een zevental cd’s vastgelegd.

De aanvang van het concert is 20.00 uur. Toegangsprijs: 8 euro. Voor gezinnen is er reductie. Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Verdere info: orgelshervormdede.nl

Meer berichten