De bushalte bij de Paasberg aan de Arnhemseweg, met op de achtergrond het huidige hotel.
De bushalte bij de Paasberg aan de Arnhemseweg, met op de achtergrond het huidige hotel.

Hotel de Paasberg verkocht, bewoners vrezen 'Polenhotel'

EDE -Hotel De Paasberg in Ede is verkocht. Een particuliere partij heeft het pand op de hoek van de Arnhemseweg, de Klinkenbergerweg en de Raadhuisstraat gekocht, zo bevestigt de huidige eigenaar. Maar wat er met het gebouw gaat gebeuren is nog niet bekend. Omwonenden zijn bang dat het een hotel blijft, maar nu voor arbeidsmigranten uit Oost-Europa.

Op Funda.nl staat inmiddels 'verkocht' bij hotel de Paasberg in Ede. Het hotel werd sinds eind april van dit jaar aangeboden op de verhuursite en is twee weken geleden 'afgemeld'. Rond die tijd moet het dus verkocht zijn. Hoeveel geld er door de nieuwe eigenaar moet worden neergelegd voor De Paasberg is evenmin duidelijk, maar de vraagprijs was 2,1 miljoen euro.

'Gezellige lounge'

Voor dat bedrag krijgt de nieuwe eigenaar een hotel met, volgens de Amersfoortse makelaar die het op Funda heeft gezet, 76 kamers, een "gezellige lounge, een goed ingericht restaurant voor 80 mensen én een zaal-accommodatie". Op de website en via allerlei boekingssites kan er voor de komende weken nog wel gereserveerd worden, maar vanaf 8 december is dat niet meer mogelijk. Op Booking.com wordt gezegd dat het hotel "uitverkocht" is, op de website staat dat de kamers allemaal niet meer beschikbaar zijn.

Het hotel is de afgelopen jaren al een paar keer van eigenaar gewisseld. Het pand is tot de verkoop in handen geweest van het bedrijf Centre Hotels uit Amsterdam. Volgens dat bedrijf is het nog niet zeker dat het hotel ook echt verdwijnt als hotel.

Arbeidsmigranten

Ondertussen vrezen omwonenden van het hotel dat er een hotel komt voor arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa. Bij de gemeente ligt er volgens hen een aanvraag voor zo'n hotel. Dat zou het tweede hotel voor arbeidsmigranten worden in de buurt van de Arnhemseweg. Anderhalf kilometer verderop, aan de Nieuwe Kazernelaan, zit al een hotel van 'Flexforce', een bedrijf dat naar eigen zeggen gespecialiseerd is in het huisvesten van arbeidsmigranten.

De gemeente bevestigt dat er een verzoek is binnengekomen, maar Ede wil volgens een woordvoerder niet meewerken aan een migrantenhotel.

Meer berichten