Leerlingenraad van het Marnix gekleed in de Marnix-hoodie. (Foto: Danique Luttikhuizen)
Leerlingenraad van het Marnix gekleed in de Marnix-hoodie. (Foto: Danique Luttikhuizen) (Foto: Danique Luttikhuizen )

Veel animo voor stoere Marnix-hoodie

Wanneer je nu het Marnix College in Ede binnenloopt, kan het niet anders dan je opvallen dat docenten en leerlingen zo nu en dan in dezelfde kleding rondlopen. De Marnix-hoodie. Inmiddels duiken de hoodies op allerlei plaatsen op. Dat is niet louter toeval, maar tot stand gekomen dankzij de leerlingenraad van de school.

Ede - Afgelopen schooljaar bestond het Marnix College tachtig jaar. Een uitgelezen moment voor de leerlingenraad om dit heuglijk feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Inspiratie

''Geïnspireerd door de gave University Hoodies van universiteiten als Oxford en Harvard hebben wij dan ook High School Hoodies op onze school geïntroduceerd.''

''Door ons in Marnix-hoodies te kleden, wilden wij deze verjaardag samen met (oud-)leerlingen en personeel vieren. We hebben de trui in drie kleuren aangeboden: Marnixrood, lichtgrijs en donkerblauw. Inmiddels duiken de hoodies op allerlei plaatsen op.''

Internationaal tintje

Wanneer er een selfie in de Marnix-hoodie wordt gemaakt, krijgen we een #hoofie. Op dit moment krijgt deze hashtag ook een internationaal tintje. Zo zijn de #hoofies uit Florence, Tenerife en Polen al binnengestroomd. Het is overdreven om te stellen dat de #hoofie trending gaat op Instagram en Twitter, maar de truien zijn meer dan eens te bewonderen op de sociale media.

Let wel: niet alleen (oud-)leerlingen dragen hem, ook personeel, waaronder de rector, loopt ermee te pronken.

Vrolijk beeld

Wat als een bescheiden initiatief begon, bleek veel populairder dan we hadden verwacht. Uiteindelijk lagen er 151 hoodies in een lokaal te wachten op hun nieuwe eigenaar. De verschijning van steeds meer hoodies in de gangen van de school gaf een vrolijk beeld.

Uiteindelijk bleek er nog zoveel meer animo te zijn dat een tweede ronde volgde, zo werden er nog eens 268 truien in de laatste schoolweken bij de leerlingenraad opgehaald.

War Child

''De hoodie is niet enkel ontworpen om het tachtigjarig bestaan van de school te vieren, maar ook om een goed doel te steunen. De afgelopen jaren organiseerden wij een actiedag voor War Child.''

Het bedrag dat daarmee werd opgehaald, is dit jaar aangevuld met een deel van de opbrengst van de Marnix-hoodies. Zo heeft deze actie alleen al ruim 3000 euro opgeleverd om kinderen in oorlogsgebieden te steunen.

Pyjama

Of de hoodie nu gebruikt wordt als festivaltenue, pyjama of als stijlvolle aanvulling op je outfit, doet er niet toe. In alle gevallen zijn wij er trots op dat we aan heel veel (oud-)Marnixianen een mooie tastbare herinnering hebben kunnen meegeven.

Meer berichten