Aart de Goede (voorganger van Evangelische gemeente De Schuilplaats) en Wilco van der Kaaij (Alles op Groen) bij de zonnepanelen op het dak aan de Otterloseweg in Ede.
Aart de Goede (voorganger van Evangelische gemeente De Schuilplaats) en Wilco van der Kaaij (Alles op Groen) bij de zonnepanelen op het dak aan de Otterloseweg in Ede. (Foto: )

Evangelische gemeente heeft zonnepanelen

Sinds enkele weken heeft het gebouw van Evangelische gemeente De Schuilplaats zonnepanelen. ''Wij vinden het belangrijk om goed voor de aarde te zorgen en willen daar onze bijdrage aan leveren'', aldus Aart de Goede, voorganger. Op het gebouw liggen 100 zonnepanelen aangelegd door Alles op Groen. Een bedrijf uit Ede wat zonnepanelen levert.

Ede - De Goede: ''We zien de klimaatveranderingen en dat de oorzaak ook liggen bij hoe wij mensen met de wereld omgaan. Heel veel CO2 uitstoot komt door onze massa consumptie. Wij geloven dat we de verantwoordelijkheid hebben als goede rentmeesters met de aarde om te gaan.'' De gemeente richt zich op het verlagen van het energieverbruik. In het hele gebouw hangt led verlichting. Daarnaast helpen de zonnepanelen om groene energie te produceren. De CO2 uitstoot door de zonnepanelen heeft men zo weten te met 11.000kg.

De zonnepanelen leveren een positieve bijdrage aan het milieu, maar het levert ook een financiële besparing op. ''Dat is een van de mooie dingen aan zonnepanelen, je bent goed bezig voor het milieu én je kan nog geld besparen ook'', vertelt De Goede. Het gebouw heeft een grootverbruik aansluiting waardoor subsidie bij de rijksoverheid is aangevraagd en toegewezen. Het project is bekostigd door financiële bijdragen van gemeenteleden. ''Daar zijn we heel we onze gemeenteleden heel dankbaar voor'', aldus De Goede, ''kunnen zo invulling geven aan onze missie en bovendien de kosten verlagen.''

Meer berichten