Kinderen van CNS De Vuursteen hebben het opgeknapte schoolgebouw aan de Distelberg in gebruik genomen.
Kinderen van CNS De Vuursteen hebben het opgeknapte schoolgebouw aan de Distelberg in gebruik genomen. (Foto: )

Extra locatie Distelberg gereed voor nieuw schooljaar

Kinderen van CNS De Vuursteen hebben het opgeknapte schoolgebouw aan de Distelberg in gebruik genomen. Wethouder Leon Meijer opende het gebouw voor drie klassen. Ouders en kinderen wandelden in een vrolijke optocht vanaf het Balgzand naar de nieuwe, extra schoollocatie.

Ede - De Vuursteen is een groeiende school die enige tijd geleden verhuisde van de Distelberg naar het Balgzand in de wijk Kernhem. Daar werd het gebouw aan de krappe kant door toeloop van nieuwe leerlingen. Na de zomervakantie, vanaf 27 augustus bevolken de groepen 6, 7 en 8 het schoolgebouw aan de Distelberg en heeft De Vuursteen dus twee locaties in Kernhem, Ede.

“De kinderen en de leerkrachten hebben veel zin om in het nieuwe gebouw aan het werk te gaan”, vertelt Dolf Mansens, directeur. “Het plein wordt opnieuw ingericht en ook binnen is alles lekker opgeknapt. Veel ouders hebben ons geholpen met het inpakwerk en met de inrichting. We zijn blij dat wethouder Meijer de opening wilde verzorgen” De Vuursteen wil niet alleen in de wijk, maar ook voor de wijk van waarde zijn. Daarom hoopt Mansens dat veel buren de weg naar de school weten te vinden. “We willen als school echt iets betekenen in de buurt. De koffie staat in elk geval klaar.''

Meer berichten