Foto: Natuurzorg Veluwe-Vallei

Nieuwe ruiterpaaltjes wijzen de weg in bossen

Er wordt hard gewerkt in de bossen tussen Wageningen, Bennekom en Renkum. Op verzoek van Staatsbosbeheer zijn de deelnemers van Natuurzorg Veluwe-Vallei begonnen met het vervangen van ruiterpaaltjes. Veel van die paaltjes zijn in slechte staat en verschillende paaltjes zijn al verdwenen waardoor niet duidelijk is waar de routes lopen.

Bennekom - ''Wat fijn dat jullie de ruiterpaaltjes vervangen! Het is nu soms een beetje zoeken waar de route loopt.'' Bij het plaatsen van de eerste nieuwe paaltjes kwamen er toevallig net twee ruiters langs, vertelt Aad Hendrickx. ''Het is fijn om te horen dat ze het waarderen wat we doen.'' Hendrickx is initiatiefnemer en begeleider bij Natuurzorg Veluwe-Vallei. ''Hier in de regio voeren we allerlei werkzaamheden uit in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Deze klus is een beetje anders dan veel van onze klussen. In plaats van een zaag en takkenschaar gebruiken we nu ook een hamer en schroevendraaier. De afwisseling maakt het werk erg leuk.''

De Deelnemers van Natuurzorg Veluwe-Vallei zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In totaal worden er de komende tijd zo'n 100 ruiterpaaltjes vervangen.

Meer op natuurzorg.org.

Meer berichten