Kids statues en profs te zien bij vijfde Statues by Night

Kids statues worden aan de hand genomen door nationale profs. Vrijdag 28 september zorgt dit in Ede voor een vertederend en ontroerend schouwspel, dat prachtig verlicht wordt.

Ede - Minimaal 30 kidsstatues gaan optreden en worden begeleid door professionele nationale statues. Er is een beweging op 30 vaste speelplaatsen die allemaal de gehele tijd bezet zijn. Kids worden afgewisseld door profs en vice versa.

Maar ook treden profs en kids tegelijkertijd op in een roulerend schema. Met diverse straattheater loop-acts zal ook het verplaatsten van de statues van en naar de kleedruimte en/of het pauze houden onderdeel van het evenement blijven. De kids statues hebben in een of meerdere workshops van een professioneel beeld de fijne kneepjes van het vak geleerd, nu moeten ze aan een groot publiek laten zien wat ze kunnen. En dat is natuurlijk heel spannend.

Dit jaar is er geen wereldkampioenschap Living Statues in Arnhem. Pas in 2019 vindt dit kampioenschap weer plaats. Maar het uiterste succesvolle onderdeel van het World Living Statues festival, Statues by Night zal daarom des te meer in de donkere avond schitteren. Vrijdag 28 september van 19.30 uur tot 22.30 uur zullen op ruim 30 plekken in het centrum van Ede de prachtigste levende standbeelden te zien zijn.

Meer berichten