Van links naar rechts, Corine van Ruissen, Bart van Schooten, Lara Hoogenbosch, Marco Bod en Niels Kuijt. (Foto: @hajaressaphotography)
Van links naar rechts, Corine van Ruissen, Bart van Schooten, Lara Hoogenbosch, Marco Bod en Niels Kuijt. (Foto: @hajaressaphotography)

De bios komt naar je toe deze zomer

De Jongerenraad, het Cultuurfonds Ede, Pathé, Stadscafé Oscar en Wild in buitenbioscopen zorgen 28 juni voor een onvergetelijke midzomer avond met de films Jumanji en Wild.

Ede - Het idee speelde al lang bij de Jongerenraad, onder andere door de leden Lara Hoogenbosch en Sander van Holsteijn. Corine van Ruissen die voor Cultuurfonds werkt ging in gesprek met de Jongerenraad. Ze kwamen tot conclusie dat de ene partij een open air cinema wil en de andere een evenement in het park. Dat is samengevoegd tot 'Cinema in het park'.

''Pathé kwam met wat films waar wij uit mochten kiezen. Wij vroegen ook de jongeren en daar kwam Jumanji vooral naar voren en Wild moet je gewoon gezien hebben als je in Ede woont'', aldus Lara. De films zijn zowel geschikt voor jongeren als voor volwassenen.

De buitenbioscoop is voor het eerst in Ede en wordt gehouden op het Raadhuisplein, waar je een soort van bioscoopzaal in kunt zien. Van laag naar hoog, op een midzomeravond, waarbij het langer licht is. Maar voordat dat mocht, moesten ze eerst een vergunning aanvragen bij de Gemeente Ede en die heeft heel goed meegewerkt. De toegang is gratis en neem vooral een kleedje mee, waar je onder de sterren twee prachtige films kunt kijken. ''Wij nemen wat krukjes mee, maar helaas niet genoeg voor iedereen'', aldus Bart van Schooten van Pathé.

Pathé zorgt voor een grote scherm met top kwaliteit. De eerste film die gespeeld wordt is Jumanji, om 22:01 uur en daarna Wild. Het evenement duurt tot 02:00 uur. Marco Bod van Wild in buitenbioscopen is blij dat de eerste evenement in Ede van start gaat. Omdat in de zomer nog meer evenementen aankomen, met de film Wild die je in de buitenlucht kunt kijken.

Omwonenden zijn van harte welkom om te komen genieten van deze avond. Met de bon op de persoonlijke uitnodiging die zij in hun brievenbus hebben ontvangen kunnen zij gratis een drankje bij Stadscafé Oscar halen. Stadscafé Oscar zorgt ook voor een afhaalpunt, waar je popcorn kunt halen, want bij een bioscoop hoort en drankjes. Je kan ook eventueel eigen snacks meenemen, houd je zakjes en bekertjes vooral bij je tot dat je een prullenbak ziet, die is er ook op het evenement.

500 bezoekers

Voor nu ziet het ernaar uit dat het lekker weer wordt, maar als het heel hard gaat regenen dan gaat het evenement niet door. De Jongerenraad en Cultuurfonds zijn heel blij als er 500 bezoekers komen kijken. ''Neem je vrienden, buren, ouders, iedereen is welkom. En laten we er een hele mooie avond van maken'', aldus de vijf partijen. Volg de Jongerenraad ook op Facebook en like hun pagina, om niets te missen.

Meer berichten