Food&Businesspark De Klomp gaat door

Wekerom - Binnenkort starten de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de grond voor het nieuwe bedrijventerrein Food&Businesspark bij De Klomp. Door een uitspraak van de Raad van State vandaag is bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

"Met de ontwikkeling van het Food & Businesspark beantwoorden wij aan de vraag naar kavels voor voedsel producerende en verwerkende bedrijven in vooral de zwaardere milieucategorieën," vertelt wethouder Willemien Vreugdenhil. "Het terrein leent zich bovendien uitstekend voor logistieke dienstverlening en voedsel gerelateerde activiteiten, zoals verpakkingstechnologie en machinebouw."

Raad van State

Tot nu toe kon het bestemmingsplan voor het Food&Businesspark nog niet definitief worden vastgesteld, omdat het bedrijf InfoSupport uit Veenendaal en een omwonende bezwaar tegen het plan hadden aangetekend bij de Raad van State. De Raad van State heeft die bezwaren beoordeeld en geoordeeld dat de gemeente zich terecht op het standpunt heeft gesteld dat er behoefte is aan dit bedrijventerrein. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk vastgesteld. De gemeente start zo snel mogelijk met verkoop van de kavels.

Meer berichten