Logo edesepost.nl


Foto: PR

Verkiezing stadsdichter Ede: dichttalent kan zich aanmelden!

Ede krijgt een nieuwe stadsdichter. Vanaf vandaag kan dichterstalent zich aanmelden voor de verkiezing van stadsdichter. 12 september strijden de kandidaten om de titel.

Ede - Al weer zes jaar geleden won Arjan Keene de eerste stadsdichtersverkiezing van Ede. Woensdag 12 september kiezen publiek en vakjury de opvolger van Harry Oonk. Drie jaar lang mocht Oonk, als tweede stadsdichter van Ede, de dichtkunst dichter bij de inwoners van Ede brengen. Nu is het tijd voor een nieuw dichttalent die tijdens belangrijke gebeurtenissen achter de lessenaar mag plaats nemen en woorden van verbinding spreekt of net even een ander geluid laat horen. Een eervolle en felbegeerde titel.

Ook bij de derde verkiezing zien Cultura, de gemeente Ede en De Edese Post uit naar de aanmeldingen. Vanaf vandaag kunnen belangstellenden wonend in de gemeente Ede zich opgeven voor deze verkiezing. Uit de inzendingen worden de kandidaten gekozen die op woensdag 12 september het poëtische strijdperk betreden
om de gunst van publiek en jury. Aanmelden kan tot dinsdag 10 juli door een email te sturen met drie gedichten die door jou zijn geschreven. Vrijdag 13 juli stuurt de redactie de kandidaten die geselecteerd zijn de opdrachten voor de verkiezingsavond door en mogen de dichters weer 'battelen'.

Aanmelden kan via redactie.ep@persgroep.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox