Herenboeren Ede te gast bij boekhandel Paard van Troje

Herenboeren Ede wil met 200 huishoudens een coöperatie oprichten om in Ede gezond en duurzaam voedsel te verbouwen. Onafhankelijk van de markt, in harmonie met de natuur en zonder winstoogmerk. Op donderdag 28 juni is er bij Boekhandel Paard van Troje een info-avond en een mogelijkheid om mee te gaan doen met deze eerste Edese Herenboerderij.

Ede - ''Met deze coöperatie willen we in Ede een boerderij starten die jaarrond, exclusief voor de leden, verse en gezonde groenten, fruit, vlees en eieren levert. Als je meedoet, kan je iedere week een pakket verse groenten en fruit ophalen. Op de Herenboerderij kunnen de dieren hun natuurlijke gedrag vertonen: kippen lopen vrij rond, varkens kunnen scharrelen en in de modder baden en de koeien lopen met hun kalveren als familiekudde in de wei. Een boer doet voor ons het werk De coöperatie heeft een boer in loondienst voor de dagelijkse werkzaamheden. Het eten dat van de Herenboerderij komt, gaat direct van het land naar ons bord; geen vervoer, geen tussenhandel, geen winkels. Het eten is daardoor supervers en er gaat geen geld naar tussenschakels. ''
Enkele leden van Herenboeren Ede zullen op deze avond nadere uitleg geven over de op handen zijnde boerderij. U bent van harte welkom.

De avond wordt gehouden in Boekhandel Het paard van Troje, Grotestraat 87. Toegang is vrij. Aanvang 20.00 uur. Reserveren kan via tel. 0318-615213 of info@webvantroje.nl.

Meer berichten