Schaapscheerdersfeest op de Ginkel

Afgelopen zaterdag werden de schapen van de Eder en Ginkelseheide geschoren, de meeste werden op ambachtelijke wijze geknipt met de schapenschaar, maar er waren ook twee scheermachines aanwezig. Het is een secuur werkje waarbij je baan voor baan moet scheren en waarbij de huid strak gespannen moet zijn.

Ede - Er werd ook een demonstratie schapendrijven gegeven ,toch is het altijd weer leuk om te zien dat er een schaap andere plannen heeft en het hazenpad koos ,de bordercollie had het al snel door en zorgde ervoor dat ze zich weer bij de groep aansloot.

Ook de roofvogels uit de De Valk waren weer van de partij en het publiek kon genieten van een kleine torenvalk tot aan zeearend toe.

De Edese kreten en het Shantykoor zorgde voor de muzikale omlijsting en eerst genoemde zongen liederen van de Zangeres zonder Naam wat goed in de smaak viel bij het publiek.

Verder werden er allerlei oude ambachten getoond en was Mandy van de schildergroep Nellenstein al weer bezig met het schilderen van de kerstkaart, waarvan de opbrengst gaat naar de Manege zonder drempels.

Meer berichten