Het Smaakpark, in de voormalige Mauritskazerne in Ede, zal bestaan uit een permanent foodfestival en een belevingstuin.
Het Smaakpark, in de voormalige Mauritskazerne in Ede, zal bestaan uit een permanent foodfestival en een belevingstuin. (Foto: Puur-e Smaakpark)

Studenten ontwerpen 'ons huis van 2030'

Ede - ''Hoe zal ons huis eruit zien in het jaar 2030?'' 65 studenten bouwkunde en ICT buigen zich over deze vraag in de projectweek Ons huis van 2030. Maandag startte het dynamische weekprogramma boordevol innovatie. De studenten werken samen in teams met docenten en specialisten uit het bedrijfsleven en ontwerpen een bouwkundig en technisch innovatief huis. Bekende en minder bekende bedrijven uit de regio ondersteunen de teams met presentaties, gastlessen en workshops.

Het huis van de toekomst is energiezuinig, slim en multifunctioneel. Deze projectweek centreert zich om het toekomstige Smaakpark. De teams onderzoeken hoe innovatieve bouwtechnieken het Smaakpark verder kunnen verduurzamen en hoe ICT de smaakbeleving kan versterken.

Het Smaakpark, in de voormalige Mauritskazerne in Ede, wordt een pretpark voor mensen die houden van lekker eten. Dit wordt een plek waar gasten alles komen te weten over gezond eten, streekproducten kunnen beleven en geïnspireerd raken door bijzondere kooktechnieken. Het Smaakpark zal bestaan uit een permanent foodfestival en een belevingstuin. De belevingstuin wordt een heuvelachtige park met innovatieve kassen en grondkoelkasten.

Nieuwsgierig geworden? Op vrijdag 15 juni presenteren de studenten hun ideeën, u bent welkom om vanaf 13:00 uur het opgeleverde werk te bewonderen in het gebouw Vonk360, Traverse 3 in Veenendaal.

Meer berichten