Amanda Drost: "Vanuit een diep verlangen om mensen te verbinden ben ik in april Work Garden gestart."
Amanda Drost: "Vanuit een diep verlangen om mensen te verbinden ben ik in april Work Garden gestart." (Foto: )

Estafette van Ede: Amanda Drost

In de 'Estafette van Ede' wordt om de week een min of meer bekend gezicht van het Edese centrum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een ander. Deze week is Amanda Drost aan de beurt.

Door Ester Wormgoor

Naam: Amanda Drost.

Geboren: 18 oktober 1985.

Woonplaats: Ede.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Lars Bosma. We zijn samen vanaf mijn zestiende en nu zeven jaar getrouwd. Samen hebben we zoontje Nolan van twee.

Opleiding: Eerst een opleiding voor toerisme en daarna fotografische vormgeving. Halverwege heb ik besloten om te stoppen en vol te gaan voor wat ik echt leuk vind; namelijk fotograferen. Ik ben geen landschapsfotograaf, ik leg een verhaal vast op de meest stijlvolle manier. Vaak gaat het om de kleine momenten, die ene blik of die subtiele aanraking. Ik ervaar het als een luxe om zo dichtbij mensen te mogen komen.

Huidige beroep: Fotograaf en ondernemer natuurlijk. Vanuit een diep verlangen om mensen te verbinden ben ik in april Work Garden gestart. Een werkplek in de Grotestraat waar creatieve mensen elkaar inspireren en motiveren.

Verder actief: Genieten van mijn gezin. Ik ga graag naar festivals, lekker rondslenteren, bandjes luisteren en biertjes drinken. We reizen graag en ik vind het leuk om te wandelen en samen met de kleine op avontuur te gaan.

Sport: Bootcampen. Lekker buiten in de natuur opdrukken en met boomstammen sjouwen.

Favoriete cd/muziek: Ik kan erg genieten van popmuziek, maar hou ook van lounge muziek, Nederlandstalige muziek of dance.

Gelooft in: Ik ben christelijk. Ik geloof in jezelf mogen zijn. In eerlijk, oprecht en puur.

Heeft een hekel aan: Ik hou niet van opruimen, ik ben een echte rommelkont. Maar waar ik echt een hekel aan heb is onrecht, mensonterende situaties, politieke spelletjes en verborgen agenda's.

Wat ontbreekt er in het centrum? Jonge ondernemers die Ede bruisend maken. Mensen met leven en liefde voor de stad, zeker in de horeca.

Favoriete vakantiebestemming: Costa Rica, dat is het paradijs. Een verrassend land met een lieve bevolking en mooie natuur.

Favoriete serie: Gossip Girl is mijn guilty pleasure. En 13 Reasons Why en Homeland, ook zo'n mooie serie.

Lelijkste plekje in Ede: Het Kuiperplein, vooral de gebouwen eromheen.

Mooiste plekje in Ede: Deze wijk, ik hou van dit stukje authentiek Ede.

Slecht in: Ik kan niet zo goed met kritiek omgaan.

Goed in: Fotograferen is mijn talent, liefde en passie. Ik ben sociaal, misschien wel een beetje te, en vind het leuk om mensen te verbinden.

Wat zou je nog wel eens willen doen? Ik zou ontzettend graag met mijn gezin in het buitenland willen wonen, een prachtig project starten, nieuwe cultuur en inspirerende mensen ontmoeten.

Estafettestokje gaat naar: Netty Drost, mijn moeder. Zij is eigenaresse van Kapsalon Marguerite, ook hier in de Grotestraat.

Omdat: Mijn moeder is al zo lang ondernemer, ze heeft het dik verdiend. Het is gewoon een fantastische vrouw.

Meer berichten